Hulpverleningszone Taxandria is op zoek naar vrijwillige brandweermannen en -vrouwen om de brandweerposten Arendonk, Baarle-Hertog, Beerse, Hoogstraten/Meerle, Kasterlee, Lille, Merksplas, Ravels, Rijkevorsel, Turnhout en Vosselaar te versterken.

Altijd al gedroomd van bij de brandweer te werken? Kom naar één van de infosessies en maak de sprong.

Vrijdag 13 augustus geeft brandweerpost Merksplas het startschot voor een reeks infosessies die in augustus en september zullen doorgaan in de verschillende brandweerposten van hulpverleningszone Taxandria.

Tijdens een infosessie kom je alles te weten over de job als brandweerman of -vrouw én aan welke voorwaarden je moet voldoen om te solliciteren. Je neemt ook een kijkje in de brandweerkazerne en je maakt kennis met ervaren brandweervrijwilligers die met veel plezier hun verhaal met je delen.

Als brandweerman of -vrouw sta je garant voor de veiligheid van de inwoners van je gemeente en andere gemeenten in de hulpverleningszone. Je maakt deel uit van een hechte ploeg waar teamgeest centraal staat.

Want voor, tijdens en na elke interventie ga je voor elkaar door het vuur. Durf jij de sprong te maken? Kom dan langs op één van onze infosessies:

13 augustus om 20u: post Merksplas
20 augustus om 20: post Turnhout
30 augustus om 20u: post Hoogstraten/Meerle
30 augustus om 20u: post Vosselaar
7 september om 20u: post Kasterlee
7 september om 20u: post Rijkevorsel
11 september om 9u: post Kasterlee
16 september om 20u: post Rijkevorsel

Zaterdag 26 september: brandweer gaat op roadshow in gemeente Lille

Sinds begin juni heeft gemeente Lille een tijdelijke brandweerpost in de gebouwen van de technische dienst aan de Achterstenhoek in Lille. Over een vijftal jaar zal er een definitieve brandweerkazerne staan.

Om de kazerne te bemannen, zoekt hulpverleningszone Taxandria in de gemeente Lille maar liefst 32 brandweervrijwilligers. De zoektocht naar vrijwilligers startte 2 jaar geleden al en ondertussen zijn er 6 rekruten aan hun opleiding tot brandweer gestart.

Benieuwd naar hun ervaring? Op zaterdag 26 september houdt de roadshow halt in:
Poederlee van 10u30 tot 12u
Lille van 12u30 tot 14u
Wechelderzande van 14u tot 15u30
Gierle van 15u30 tot 17u.

Je kan de rekruten van brandweerpost Lille dit weekend ook ontmoeten op Feest in 't Dorp én het laatste weekend van augustus op de Heggefeesten. Beide evenementen gaan door aan de Heggekapel in Lille.

Federaal geschiktheidsattest

Wie als vrijwilliger aan de slag wil gaan, moet wel over een Federaal Geschiktheidsattest (FGA) beschikken. De proef bestaat uit een competentietest, een handvaardigheidstest én een fysieke proeven.

Het FGA kan behaald worden op een brandweerschool. In de provincie Antwerpen worden de proeven afgenomen op Campus Vesta in Ranst. Met een FGA-attest op zak kun je dan solliciteren bij de brandweer. Je kan alle info hierover vinden op www.ikwordbrandweer.be.

Solliciteren kan vanaf 1 september tot en met 31 oktober, alle info via de website www.hvztaxandria.be Meer info nodig over de aanwervingscampagne?  Karlien Maes karlien.maes@hvztaxandria.be of 014 47 09 21

Hulpverleningszone Taxandria - www.hvztaxandria.be

Er werken zo'n 450 personeelsleden voor de HVZ Taxandria waarvan de meerderheid vrijwilligers zijn.  Foto Karlien Maes /N