U bent hier

Hulpverleningszone Taxandria zoekt vrijwilligers

Kasterlee | Kempen regio
27.04.2016 - 19.11u
Door: Peter Caers

De Hulpverleningszone Taxandria is op zoek naar een aantal mannen/vrouwen die als brandweerman-vrijwilliger aan de slag willen gaan. “Zowel op korte, middellange als lange termijn willen we overgaan tot aanwerving van vrijwilligers om de 11 lokale teams kwalitatief te versterken. Zo kunnen we onder meer de plaatsen die vrijkomen door vrijwilligers die met pensioen gaan weer opvullen,” zegt voorzitter van de zone Ward Kennes. “De campagne die nu wordt opgestart wil in eerste instantie een maximaal aantal potentiële vrijwilligers overtuigen om een Federaal GeschiktheidsAttest te behalen. Dit is namelijk een eerste voorwaarde om geselecteerd te kunnen worden als brandweerman,” licht wnd. zonecommandant Luc Faes toe.

Geschiktheidsattest - Ambulancier

Dit Federaal Geschiktheidsattest is een nieuwe regel die recent werd ingevoerd. Hulpverleningszone Taxandria staat sinds 1 januari 2015 in voor alle brandweerdiensten in de gemeenten Arendonk, Baarle-Hertog, Beerse, Hoogstraten, Kasterlee, Lille, Merksplas, Oud-Turnhout, Ravels, Rijkevorsel, Turnhout en Vosselaar. De activiteiten van de vroegere brandweerkorpsen werden toen ondergebracht in één organisatie in functie van de noodzakelijke specialisaties en kwaliteitsverbetering. In onze zone zijn momenteel een 60-tal operationele beroepspersoneelsleden en 350 operationele vrijwilligers actief. De oproep is gericht op mannen en vrouwen vanaf 18 jaar die na een degelijke opleiding een helpende hand willen bieden bij brand, verkeersongevallen, ongevallen met gevaarlijke stoffen, stormschade, wateroverlast, wespenverdelging, enz... In enkele posten moeten zij ook bereid zijn zich te bekwamen in de taak van ambulancier .

Kandidaten vinden meer informatie op de website www.hvztaxandria.be of kunnen tijdens de kantooruren contact nemen met Sofie Van Deun. Via mail: sofie.vandeun@hvztaxandria.be of telefoon: 014 470920

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto