'Afgelopen zaterdag had ik het gevoel bij ons HBBC dat ze hun lot ook eerder overlieten aan het opgooien van een muntstuk. Een houding die niet was wat het moest zijn. Een spel dat niet bracht wat nodig was om een sterk spelend Hulshout het moeilijk te maken. Er werd te veel afgewacht, gewacht op het moment wanneer de motor zou aanslagen.

Je zou toch denken of moeten weten, zeker voor wie de DC comics hebben gelezen met Two- Face en Batman, dat enkel geluk niet goed genoeg is. Dat je om iets te bereiken ook intelligentie nodig hebt en een geweldige inzet. Moest dit omgedraaid zijn, dan zou niet Batman zegevieren maar Two- Face.

Gelukkig voor alle supporters, coach en heel de entourage maar belangrijkst van al voor de spelers zelf vonden ze de tweede helft wel die inzet en intelligentie die nodig was om het sterk spelende Hulshout opzij te kunnen zetten. Een ruststand van 34 – 26 werd gecounterd met een tweede helft die veel beter was.

Waarom spreek ik nu over Two- Face in mijn verslag? Ten eerste omdat in comics nu eenmaal leuke personages voorkomen. Ten tweede omdat HBBC zaterdag te veel overliet aan de geluksfactor en ten derde omdat HBBC zaterdag twee gezichten heeft getoond. Het lelijke stuk, weliswaar afgedwongen door Hulshout, in de eerste helft en een mooi stuk, door inzet en intelligentie, in de tweede helft.

Eén ding is zeker, volgende week tegen Dertig plus Lier, zal het niet met twee gezichten mogen zijn maar 40 minuten aan een stuk bikkelharde (op een correcte manier), intelligente maar vooral goed basketbal.

Aan de supporters nogmaals een dikke merci. Aan de spelers een dikke merci om een slechte eerste helft op een mooie manier recht te zetten (maar liever niet meer zo'n eerste helft aub). Aan Hulshout nog heel veel succes de volgende 7 wedstrijden, hopelijk kunnen jullie nog veel wedstrijden meepakken. Voor ons staat volgende week Lier klaar in ons eigen KTA. Beste supporters, we gaan jullie steun heel goed kunnen gebruiken.'

Kwarterstanden:

kwarter 1: 18 - 12 kwarter 2: 16 - 14 kwarter 3: 12 - 30 kwarter 4: 14 – 21

Scoorden voor HBBC:

Ewald: 5p

Jinse: 30p

Willem: 7p

Yannick: 9p

Glenn: 1p

Tom: 0p

Vincent: 10p

Bram: 6p

Tomas: 2p

Floris: op

Koen: 3p

Yip: 4p

Verslag JDB / foto's Willy Verstappen / NNieuws.