Eind mei tekende de gemeente in op het Charter van de Bij-vriendelijke gemeente. Dit betekent dat de gemeente zich meer zal inzetten om bijen en andere nuttige insecten te ondersteunen.

Hulshout deed al inspanningen door onder andere het plaatsen van bijenhotels, het zaaien van bloemenmengsels en het afschaffen van pesticidegebruik. Ook jullie kunnen een belangrijke bijdrage leveren. Tuinen nemen een groot deel in van de beschikbare oppervlakte en vormen dus een belangrijk deel van het leefmilieu van honingbijen en wilde bijen.

Probeer eens een hoekje bij-vriendelijk in te richten door een bloemenweide te zaaien, een insectenhotel te plaatsen, aanplantingen te doen met hoge nectar- en stuifmeelwaarden of schroef het gebruik van bestrijdingsmiddelen terug.

De campagne 'Behaag onze Kempen' biedt ook een bijenbosje aan dat bestaat uit een aantal mooie inheemse soorten die goed zijn voor vogels, bijen en andere insecten.

U kan altijd terecht bij een lokale imker of natuurvereniging voor meer info als u meer wil doen om uw tuin of omgeving bij-vriendelijk te maken. Bent u echt ambitieus en heeft u een idee voor een groter natuurproject? Dan kan u bij de milieudienst van de gemeente ondersteuning vragen om dit project te realiseren.