U bent hier

Hulshout doet mee: deelwagens in iedere dorpskern

Hulshout
10.07.2018 - 10.14u
Door: Mark Jaspers

Sinds kort heeft Hulshout vier deelwagens. In iedere kern staat één cambiowagen die 24/7 kan worden geleend. Hierbovenop kan de eigen dienstwagen ook worden uitgeleend in de weekends en na de diensturen. De eerste 20 inwoners die zich inschrijven voor het deelsysteem krijgen hun cambio-kaart (ter waarde van €35) terugbetaald door de gemeente.

Na de grote steden begint autodelen ook in kleinere steden en gemeenten steeds populairder te worden. De gemeente Hulshout is dan ook zeer trots dat het als landelijke gemeente deze dienst aan haar inwoners kan aanbieden.

Wie minder dan 10 000 km per jaar rijdt, komt goedkoper uit bij gebruik van een cambio deelwagen. Eén deelwagen vervangt gemiddeld 12 particuliere wagens in het verkeer. Dit betekent minder wagens op de baan, minder wagens in productie en een gezonder leefmilieu.

De wagens worden ook geregeld vervangen, zodat er steeds zuinigere en properdere modellen kunnen worden ingezet. Op termijn hopen wij ook elektrische deelwagens in onze gemeente te kunnen aanbieden.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto