Nieuw: inschrijven voor sportkampen en speelpleinen kan voortaan online

Vanaf 13 mei 2013 starten de inschrijvingen voor de sportkampen en speelpleinen in de zomervakantie. Nieuw is dat deze inschrijving voortaan online kan. De gemeente Hulshout sloot hiervoor een samenwerkingsakkoord af met TicketGang uit Hever (Boortmeerbeek).

De BVBA TicketGang biedt 'een technisch platform en systeem aan waardoor organisatoren zelf online evenementen kunnen registreren en gebruikmaken van het TicketGang reservatie- en verkoopsysteem. Omdat er geen tussenpersonen of (dure) call-centers aan te pas komen en enkel e-tickets afgeleverd worden, is de kostprijs zeer laag en dus bij uitstek geschikt voor gemeenten en verenigingen.'

'Hulshout ziet de online inschrijving als een extra service voor de burger, zeker naar bijvoorbeeld ouders die overdag werken en hun kinderen willen inschrijven voor de sportweken en speelpleinen,' zegt schepen van Vrije Tijd Elien Bergmans, 'Meer en meer mensen beschikken thuis immers over internet en dus zijn we op zoek gegaan naar een geschikte leverancier. Dat bleek TicketGang uit Boortmeerbeek te zijn die deze module reeds aanbiedt in verschillende andere gemeenten.'

Ouders kunnen zelfs via één login al hun kinderen inschrijven voor alle activiteiten en meteen zicht krijgen op hun fiscaal attest. 'Geïnteresseerden kunnen de tickets van thuis uit online reserveren en online betalen met een kredietkaart of via homebanking met een gewone bankkaart. 'Het is dus niet meer nodig om naar het loket te komen al blijft die mogelijkheid wel bestaan,' vult schepen Elien Bergmans nog aan.

Op www.hulshout.be > Vrije Tijd > Tickets Online kan u vanaf nu al terecht om je eigen 'account' aan te maken. U kiest dan de gepaste activiteit, vult alle gegevens in en betaalt via een beveiligde site. Even later krijgt u een bevestigingsmail en kan u de e-tickets afprinten. Simpeler kan echt niet en u moet niet langer 's avonds in de wachtrij staan om uw kind in te schrijven voor zijn of haar favoriete activiteit.