De gemeente Hulshout heeft € 30.000,00 (excl. btw) geïnvesteerd in verkeersveiligheid door de aankoop van snelheidsinformatieborden (SIB’s). Deze borden wijzen de automobilisten op hun rijgedrag.

Uit verschillende metingen blijkt dat op veel invalswegen de maximale toegelaten snelheid niet wordt gerespecteerd. Er zijn zes borden aangekocht die afwisselend op 12 locaties worden geplaatst: Kerkstraat, Stationsstraat, Booischotseweg, Ramselsesteenweg, Langestraat, Vennekensstraat, J. Michielsstraat, Heide, Molenstraat en de Grote Baan (ter hoogte van de kinderopvang, de Okay en het Eindeken).
 
Dankzij de metingen die werden uitgevoerd in samenspraak met de politie, zijn de knelpunten bekend. Het gemeentebestuur wil deze nu aanpakken door middel van sensibiliseringsacties, zoals het plaatsen van de SIB’s. Indien nodig zullen deze ook gevolg krijgen in de vorm van flitsacties.
 
Binnenkort starten al metingen met VAT’s (verkeersanalysetoestellen) om de snelheid in de betreffende straten te registreren. Deze metingen zullen dit jaar nog een aantal keren herhaald worden. Op deze manier kan het gedrag van de automobilisten worden vergeleken met de periode voordat er SIB’s stonden. Het geeft ook de mogelijkheid om te zien of er (snel) gewenning optreedt.
 
De politie liet al weten dat er minder auto’s zijn geflitst op de Grote Baan sinds het snelheidsinformatiebord er staat.