Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Hulshout reikt voor het eerst Cultuurprijs en Cultuurpluim uit

Hulshout

Het lokaal bestuur van Hulshout zorgde voor het eerst voor de  uitreiking van de Cultuurprijs en Cultuurpluim. Het was geen simpele opdracht voor de jury om uit alle ingezonden kandidaten de winnaars te kiezen.

Met de nieuwjaarsreceptie zet het lokaal bestuur traditioneel het jaar feestelijk in. Voor het eerst ging de nieuwjaarsreceptie echter gepaard met de uitreiking van de cultuurprijzen. Na enkele moeilijke coronajaren leeft de socio-culturele sector terug op en dat is ook in Hulshout goed zichtbaar: er werden dan ook enkele mooie kandidaturen voor de Cultuurprijs en de Cultuurpluim ingediend.

Met de Cultuurpluim beloont het lokaal bestuur een persoon of vereniging die zich op een opmerkelijke en/of aanhoudende wijze onbaatzuchtig heeft ingezet voor het culturele leven in de ruime zin.

De trofee ging naar Davy Leers. Met inmiddels meer dan 20 jaar ervaring en al 45 regies achter zijn naam in de theater-en filmwereld, is hij uitgegroeid tot een artistieke, gepassioneerde duizendpoot die de drijvende kracht is achter de Hulshoutse theatervereniging Born2Act.

De Cultuurprijs werd dan weer uitgereikt aan F’josterwaak, een  nieuw vierdaags dorpsfeest in Houtvenne (in de volksmond ook wel Josterwaak genoemd). Tal van plaatselijke verenigingen zetten er de schouders onder met steun van het lokaal bestuur en erfgoedcel Kempens Karakter.  Door dit project samen succesvol op poten te zetten na de zware coronaperiode, leverden de verenigingen volgens de jury een uitzonderlijke prestatie.

De winnaars ontvingen een trofee en Hulshoutse cadeaubons uit handen van schepen van cultuur, Elien Bergmans. Ook de andere ingezonden kandidaten kregen uiteraard felicitaties van de jury voor hun bijdrage aan het socio-culturele leven in Hulshout.

Foto's : Schepen Elien Bergmans overhandigt de trofee aan Davy Leers en aan F’josterwaak.

Hulshout

Hulshout

Hulshout

Deel dit artikel