Sinds deze week prijkt de nieuwe titel Sportelgemeente op de gevel van de sporthal op het Sportpark Joris Verhaegen. Op dinsdag 3 december 2013 kreeg onze gemeente deze titel al tijdens de huldiging in de pastorij van Corsendonck. Om de titel te behalen, moest aan zes criteria zijn voldaan. Een van die criteria was het organiseren van minimaal één Sportelactiviteit. De sportelnamiddag, de grootouder-kleinkindsportdag en de seniorenfietstocht die onze gemeente dit jaar organiseerde, waren allemaal gericht op de Sportel-doelgroep (50-plussers).

Daarnaast heeft Hulshout ook voldaan aan de andere criteria, zoals promotie maken voor Sportelen en overleg organiseren tussen lokale actoren.

In het kader van de sensibiliseringscampagne Sportelen, Beweeg zoals je bent, organiseerde Bloso in 2012 de eerste editie van de actie Sportelgemeente. Via deze actie tracht Bloso de gemeenten bijkomend te motiveren om bijzondere inspanningen te doen voor de seniorensport en zo de 50-plussers aan het sporten te krijgen of te houden. Van de 70 Antwerpse gemeenten namen uiteindelijk 30 gemeenten deel aan de actie. Daarvan behaalden 25 gemeenten de titel van Sportelgemeente 2013.

Schepen van sport, Elien Bergmans: Ik ben bijzonder fier dat wij deze titel behaalden. Er is al een hele inhaalbeweging gebeurd op het vlak van het sportaanbod voor onze senioren, maar hier moeten we blijvende aandacht voor hebben. Onze hedendaagse senioren zijn namelijk nog fit en actief en nog zeker niet uitgeblust.”

Meer informatie over Sportelen vindt u op de website www.sportelen.be.