Op zaterdag 14 mei vieren we de Internationale dag van de Fair Trade. Die dag hebben de FairTradeGemeenten extra aandacht voor eerlijke handel, handel met oog mens én planeet.

'Ze streven hiermee naar een eerlijk loon en goede werk- en milieuomstandigheden voor de boeren en producenten wereldwijd. Het is voor Hulshout dan ook een unicum om op deze belangrijke dag de titel van FairTradeGemeente in ontvangst te mogen nemen en zo de 200e titel weg te kapen in de steeds groeiende gemeenschap van Vlaamse én nationale FairtradeGemeenten.

Wat is een FairTradeGemeente

Heb jij al zo'n oranje bordje met 'FairTradeGemeente' zien hangen als je een gemeente binnenrijdt? Nee? Kijk dan nog eens goed, want 200 gemeenten (en 3 provincies) in Vlaanderen dragen de titel van FairTradeGemeente.

Deze gemeenten engageren zich om eerlijke handel te ondersteunen, handel met oog voor mens én planeet. De campagne wordt getrokken door 4 organisaties: Fairtrade Belgium, Rikolto, Oxfam België en 11.11.11, met de steun van België-partner in ontwikkeling. Gemeenten die zich inzetten voor eerlijke handel én voldoen aan 6 criteria, ontvangen de titel van 'FairTradeGemeente'.'