Op 20 december hebben alle betrokken partijen hun handtekening gezet onder de overdrachtsakte van de gronden achter Woonzorgcentrum Ter Nethe, onder toezicht van de aangestelde notaris in Rotselaar. Hulshout is al geruime tijd mogelijkheden aan het bekijken om in de ruimte rond het woonzorgcentrum Ter Nethe een zorgcampus te realiseren. De gemeenteraad van Hulshout besloot om de stukken grond rond het rusthuis, die nodig zijn om de zorgcampus werkelijkheid te laten worden, aan te kopen. Onderhandelen met vier verkopende partijen was niet eenvoudig, maar uiteindelijk werd een akkoord bereikt over de prijs.

De burgemeester is opgetogen over het sluiten van de overeenkomst: ”Met de realisatie van de aankoop van deze gronden hebben we een eerste mijlpaal bereikt. Dit is het resultaat van intensief onderhandelen met de eigenaars, die ik voor het overeenkomen van de prijs uitdrukkelijk wil bedanken. Onze OCMW-voorzitter zal op basis van de resultaten van het geplande ouderenbehoeftenonderzoek in het voorjaar van 2014, samen met haar team een masterplan met een daaraan gekoppeld uitvoeringsstappenplan opmaken. Nu kunnen we aan het échte werk beginnen.”

Dit project is opgenomen in een aantal actieplannen van de gemeente voor deze legislatuur, waaronder het investeren in nieuwe gebouwen en het realiseren van een diensten- en zorgcampus. 

Burgemeester Geert Daems: “Met de nieuwe zorgcampus willen we als zorgzame gemeente, in samenwerking met het OCMW, tegemoet komen aan de stijgende zorgvraag van ouderen, gehandicapten en kinderen. Een verdere uitbouw van de campus rondom het woonzorgcentrum Ter Nethe is nodig om te kunnen voldoen aan de steeds stijgende zorgvraag. We zouden graag mogelijkheden creëren voor bijvoorbeeld serviceflats, andersvalidenvoorzieningen en dagopvang voor zorgbehoevenden.”

Het OCMW heeft reeds een studie aangevraagd om de zorgbehoefte in kaart te brengen.