U bent hier

Human Rights Cartoonexpo ingehuldigd door burgemeester De Clercq

Olen | Vlaanderen | Westerlo
20.07.2019 - 10.51u
Door: Herman Gezelle

In de Sint-Niklaaskerk heeft Gents burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld) zaterdag de Human Rights Cartoonexpo officieel geopend. Het gaat om een verzameling van veertig internationale cartoons die het thema mensenrechten scherp en eigenzinnig in beeld brengen.

De tentoonstelling is eerst te bezichtigen tijdens de Gentse Feesten, nadien trekt de cartoonverzameling het land rond.

Olense Kartoenale

De spotprenten werden geselecteerd uit de vele inzendingen aan de Olense Kartoenale, een jaarlijkse internationale cartoonwedstrijd die zich zowel richt op professionele tekenaars als liefhebbers.

De Olense Kartoenale loopt al dertig jaar en reikt sinds 2009 samen met Amnesty International een speciale prijs uit rond het thema mensenrechten.

Tien jaar mensenrechtencartoons resulteert nu in een intrigerende tentoonstelling. Human Rights Cartoonexpo brengt het werk samen van cartoonisten uit alle hoeken van de wereld.

Elke tekenaar illustreert zijn eigen unieke kijk op uiteenlopende mensenrechtenthema's zoals persvrijheid, gezondheidszorg, wapenhandel, discriminatie en armoede.

De tentoonstelling, die te bezichtigen is in de Sint-Niklaaskerk tussen 10 en 17 uur, trekt na de Gentse Feesten het land rond. Onder meer Brussel, Westerlo, Schilde, Mortsel, Roeselare en Herzele staan al op de planning. (belga)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto