HYC Herentals wil komend seizoen in Nederland in ieder geval de halve finales van de beker en de play-offs halen. De clubleiding maakte bekend dat de Belgische kern van de ploeg grotendeels intact blijft.

Zo knoopt doelman Bjorn Steijlen er nog een jaar aan vast, net als de andere twee goalies van de ploeg, Mike Jansen en Kevin van Looveren. Belangrijk is ook dat de internationals Mitch en Vincent Morgan aan de club verbonden blijven, Mitch heeft al enige jaren plannen om te kijken of hij in het buitenland aan de slag kan.

Defensief zijn Jordan Paulus, Niels Vroemans, Lorenz Sneyers, Jens Engelen, Ben Torrmans en Thijs van Laere weer van de partij. Terwijl ook de aanvallers Ben en Joep VercammenYente Fransen, Timo Dewin en Dries Leirs ook komend seizoen in de NL-eredivisie zullen spelen. Wouter Willekens gaat in het tweede team spelen, terwijl Don Geerts na een seizoen terugkeert naar Turnhout.

De club, met Paul Vincent als nieuwe coach, gaat op zoek naar nieuwe imports. De namen daarvan worden in augustus bekendgemaakt. Geen van de imports van vorig jaar keert terug, hoewel daar wel op was gehoopt. HYC neemt vanaf nu voor honderd procent deel aan de Nederlandse competitie. Herentals speelde vorig jaar nog in de Belgische beker mee, maar zal nu de bekercompetitie in Nederland  spelen.