Het was duidelijk dat de kloof tussen HYC en de eerste 4 in de rangschikking zondag niet mocht vergroten. Tot nogtoe werden verdienstelijke wedstrijden gespeeld, maar afgezien van de eerste wedstrijd tegen Geleen, werden er nog geen punten binnengehaald.

Amsterdam begint zondag letterlijk hevig aan de wedstrijd, want na amper één minuut (54 sec om precies te zijn) zaten er al twee van hun spelers in de strafbank.

HYC kan hier dadelijk van profiteren en komt via Mitch Morgan (assist Tyler Melancon en Vincent Morgan) op 1-0 voorsprong.  Even later mag Don Geerts een 2 x 2 min cross-checking gaan uitzitten, waardoor Amsterdam in PP langszij kan komen: 1-1 na 8 min speeltijd.

HYC speelt evenwel snel en mooie hockey en kan in een tijdspanne van 23 seconden twee maal scoren via Matt Crowell (assist Tyler Melancon en Jens Engelen) en Ben Vercammen (assist Matt Crowell).  Iets voorbij het midden van de eerste periode vliegt Amsterdam er weer wat hevig tegenaan, waardoor HYC opnieuw in een 5-tegen-3 powerplay komt te staan.

Bryan Main kan zo HYC op 4-1 voorsprong brengen (assist Matt Crowell en Tyler Melancon).  Wanneer Ben Vercammen twee minuten mag gaan rusten in de strafbank wegens elbowing kan Amsterdam nog tegenprikken, maar het is HYC dat met vlot spel en doelpunten van Matt Crowell en Lorens Sneyers (telkens op assist van Jens Engelen en Jordan Paulus) de eerste periode mooi kan afsluiten met een 6-2 voorsprong.

De tweede periode verloopt iets minder geanimeerd en Amsterdam komt wat meer in de wedstrijd: het kan de kloof milderen tot 6-3

In de derde periode zien we HYC terug een versnelling hoger schakelen en wordt de scorekloof geleidelijk aan vergroot tot 10-3, met doelpunten van Matt Crowell (assist Tyler Melancon en Bryan Main), Bryan Main (assist Lorens Sneyers), Tyler Melancon (assist Matt Crowell en Ben Vercammen) en Yente Franssen (assist Vincent en Mitch Morgan).

Het wordt nog warm in het HYC-verdedigingsvak wanneer in de laatste twee minuten Mitch Morgan en Joep Vercammen elk twee minuten mogen gaan rusten in de strafbank, maar Bjorn Steijlen (die alweer een zeer voortreffelijke wedstrijd heeft gespeeld) voorkomt dat Amsterdam verder kan scoren: eindstand 10-3.

Een welverdiende eindzege die met het oog op het komende weekend (thuiswedstrijd a.s. zaterdag om 21:15u tegen Eindhoven en uitwedstrijd in Geleen a.s. zondag om 19:00u) het nodige vertrouwen moet geven.