HYC Fintro ging onderuit tegen de leiders uit Tilburg: 7-13. Periodestanden: 1-5, 2-6 en 4-2.

Alhoewel HYC zijn best deed om snel de gelijkmaker te scoren was het weer Dale Weise die shorthanded alleen op Kevin kon afgaan en de puck hoog in het dak stak. Toen op 6 minuten Coffman de 0-3 scoorde was het duidelijk dat er een serieus krachtverschil was tussen de twee teams.

Op 9.37 was er weer even wat hoop toen Eskedijan de 1-3 lukte maar verder kwam HYC niet in deze periode. Het was Tilburg dat nog 2 keer scoorde en hierdoor de 1-5 ruststand liet optekenen. Na de rust ging Tilburg gewoon op zijn elan verder en liep makkelijk uit naar 1-8.

Met de moed der wanhoop bracht Bill toch Bjorn in het net maar ook hij moest binnen enkele minuten twee treffers incasseren. De lijn met Tyler en Matt kon toch de pijn nog wat verzachten door te milderen tot 3-10. Even voor de rust was het weerom Dale Weise die zijn derde van de avond scoorde. In de derde periode bleef HYC strijden en probeerde ze om het
talrijk opgekomen publiek toch nog wat waar voor hun geld te geven. De resulteerde in enkele fraaie acties en via goals van Crowell(2x), Torremans en Eskedijan werd deze periode dan ook winstgevend afgesloten.

Dale Weise liet zien dat hij de ster in het circus was met een 4de treffer van de avond en dit vlak voor affluiten. Eindstand 7-13
Samengevat kunnen we zeggen dat dit weekend onze leerde dat er duidelijk nog heel wat werk aan de winkel is om de playoffs te halen. Het scorend vermogen van het team gaat zeker de hoogte in maar defensief komen we heel wat tekort. Door de winst van Geleen tegen Den Haag zien we ook een naaste concurrent verder uitlopen. Hierdoor zijn we genoodzaakt om volgende week zowel tegen Eindhoven als Geleen punten te pakken. Aan onze fans zal het zeker niet liggen want zelfs gisteren na het zware verdict galmde de HYC kreet door het stadion…HYC olé.  (BV)