In een rechtstreeks duel met concurrent Dordrecht Lions heeft HYC Herentals de vierde plek op de ranglijst gepakt. HYC won thuis verdiend met 6-4.   Na 2 minuten opende Timo Dewin de score voor Herentals. Na uitstekend voorbereidend werk van Yente Franssen schoot Dewin de 1-0 langs Kisito Zonneveld. Vincent Morgan verdubbelde de voorsprong na een kwartier spelen. Vincent Morgan rondde een shorthanded breakaway af op aangeven van broer Mitch. In de slotminuut van de eerste periode scoorde John Versteeg de belangrijke aansluitingstreffer.

Na de eerste pauze kwam Dordrecht steeds beter in het spel. Juist in een sterke fase van Lions, viel echter bij HYC de 3-1. Opnieuw sloeg Herentals toe met een counter uit het perfecte boekje. Ditmaal was het Ben Vercammen met de afronding. Het overwicht van Dordrecht werd uiteindelijk nog wel beloond met de 3-2. Dion van ’t Hof wist Bjorn Steijlen voor de tweede keer te passeren. nadat Steijlen en zijn verdediging vlak voor de 3-2 met veel kunst- en vliegwerk de puck buiten het doel wisten te houden.

Aan het begin van de derde periode begon Dordrecht weer sterk en kwam de ploeg van Alexander Jacobs via een treffer van Clinton Pettapiece op 3-3. Daarna pakte HYC weer het initiatief. Mitch Morgan zorgde voor een nieuwe voorsprong in de 47e minuut maar een minuut later stond het alweer 4-4 na een treffer van John Versteeg. In het laatste gedeelte van de derde periode maakten twee powerplaygoals het verschil. Craig Voakes scoorde de 5-4 nadat Zonneveld een rebound moest weggeven op een schot van Evan Mosey. Diezelfde Mosey besliste de wedstrijd vier minuten voor tijd met een one-timer vanaf de blauwe lijn.

HYC heeft na de overwinning nu 2 punten meer dan Dordrecht Lions.  Foto's Kurt Tops / Nnieuws.