Zondagavond kregen de  HYC-fans een vinnig team te zien dat Dordrecht snel naar de keel greep. Met een daverende 8-4 heeft HYC heeft goede zaken gedaan in de strijd om de 4e plek.  Vincent Morgan scoorde 3 goals én een assistOndanks dat de spanning soms ver te zoeken is in deze jaargang, is de strijd tussen HYC en Dordrecht dit seizoen géén moment saai geweest.   In de bekercompetitie vochten beide ploegen al een pittige strijd in de kwartfinale en in de competitie gaat het om de laatste plek voor de play-offs. Ook zondagavond in Herentals was de wedstrijd tussen beide ploegen vol spanning.  Smullen voor de fans.

Dordrecht kwam na 5 minuten via Pettapiece op voorsprong. Herentals nam daarna de leiding via goals van de broers Morgan. Maar de 540 toeschouwers zagen de voorsprong vaak van eigenaar wisselen. Zo pakte Dordrecht weer de leiding in de beginfase van de 2e periode via Versteeg en en Vos. Halverwege de periode kwam Herentals weer op gelijke hoogte maar zorgde van den Broek voor een nieuwe voorsprong voor de bezoekers.

Hattrick Vincent Morgan

Vincent Morgan en Trevor Hunt wisten echter nog in de 2e periode HYC op 5-4 te zetten. In de 3e periode liep Red-White uit naar een denderende 8-4 overwinning. Vincent Morgan complementeerde zijn hattrick en jonge verdediger Jordi Van Dijck scoorde zijn 1e treffer.

Door de winst heeft HYC nu een voorsprong van 3 punten op Dordrecht, dat wel 3 wedstrijden minder gespeeld heeft.  Tot laat in de nacht zat The Sportscafé bij de Ronald gezellig vol feestende HYC-supporters.  Ijshockey leeft meer dan ooit tevoren in Herentals.  (RB/GVn)  Foto's Kurt Tops/ Nnieuws / HD-Vid Kurt Vermylen.