HYC Fintro haalde het van Eindhoven met 3-2. Voor HYC Fintro scoorden Jens Engelen, Kevin Undershute en Matt Crowell. Periodestanden: 1-1, 2-1 en 0-0.

Het was even geleden dat HYC nog een thuiswedstrijd gespeeld had en heel wat supporters waren maar al te blij dat ze konden afzakken naar het ijshockeycircus op de Vorselaarsebaan. De tegenstander Eindhoven kon door een overwinning de strijd om de vijfde plaats in de rangschikking terug nieuw leven inblazen.

De eerste periode ging gelijk op met een licht veldoverwicht voor Eindhoven. Toch was het HYC dat op powerplay op voorsprong kwam met een afstandschot van Jens Engelen op assist van Ben Vercammen.

Door opeenvolgende straffen van Paulus, Vroemans en Mitch Morgan bleef Eindhoven Steijlen onder druk zetten en na 13 minuten lukte het hen dan ook om de gelijkmaker te scoren via Pippo Limnell. Ruststand 1-1.

In het eerste deel van de 2e periode zakte het spelpeil verder weg, en het was Eindhoven dat op 27 minuten de leiding nam via Nick Verschuren. Dit was het moment om een tandje bij te steken en via goals van Undershute en Crowell kon HYC in een tijdspanne van 20 seconden weer op voorsprong komen. Met veel inzet en werklust kon HYC deze stand vasthouden tot aan de 2e pauze.

De derde periode bracht terug heel wat meer suspens en actie. Toch slaagde Eindhoven er niet meer in om een sterk keepende Bjorn Steijlen te verschalken en moesten ze met lege handen huiswaarts keren.

Door deze overwinning diept HYC de kloof met Eindhoven verder uit tot 7 punten en maakt het zich op om de vijfde plaats te claimen.

Op 3 maart speelt HYC de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Heerenveen. Supporters massaal op post  Deze wedstrijd is ook het dinner event met voor de eerste keer een winterbarbeque. (bv).