U bent hier

HYC Fintro - Heerenveen 5-2 : feest bij HYC voor 2e overwinning op rij

Herentals
26.11.2012 - 09.00u
Door: Herman Gezelle

De Friezen werden zondagavond met lege handen naar Heerenveen teruggestuurd. Vanaf de start zagen we 2 teams die hun huid duur zouden verkopen en die elkaar geen duimbreed toegaven.


De eerste periode verliep dan ook gelijkopgaand met  heel  wat doelpogingen, snelle kantwissels, veel checks, sensatie en een  ruststand van 0-0.

HYC was wel het dichtst bij de openingstreffer. Eerst was het Ben Vercammen die alleen op Oosterwijk kon afgaan maar niet kon afwerken   en vervolgens Mitch Morgan die de staak trof.  Tijdens de pauze was er een gezellige drukte aan de HYC Jagermeister bar en ieder supporter geloofde in een goede afloop. 
                                                     
Periode 2 was nog maar net begonnen toen Matt Crowell  via een snoeihard wristshot vanaf de blauwe lijn de Flyers goalie kon verschalken. Op 27 minuten kon Heerenveen tegen scoren via Demelinne en dit op powerplay. Ruststand 1-1.
 
In de openingsfase van de 3e periode kantelde de wedstrijd in ons voordeel. In powerplay was het eerst Matt Crowell en vervolgens Mitch Morgan die de 3-1 op het bord brachten. Toen Martens even later Greg Eskedijan een vuile check toebracht(en niet bestraft werd) was het tijd dat Brian Main orde op zaken stelde.

Op enkele minuten tijd gaf hij Martens twee keiharde body checks die hij niet snel zal vergeten. Toch was het diezelfde Martens die op 55 minuten de spanning terugbracht door de stand tot 3-2 te herleiden. HYC liet zich echter niet uit het lood slaan en via een pegel van Main stond het luttele seconden later 4-2.

Toen Heerenveen besloot om Oosterwijk uit het doel te halen voor een extra veldspeler kon Matt Crowell zijn derde van de avond in het lege doel deponeren. Vlak voor affluiten nog een klein opstootje toen Trevor Hunt zijn frustratie niet te baas kon en het aan de stok kreeg met Ben Vercammen. Beide vechtersbazen mochten versneld gaan douchen.

Eindstand 5-2. 
                                                                                                                        Door deze overwinning wipt HYC over Eindhoven en komen ze in het kielzog van Geleen. Hierdoor doen ze terug volop mee voor de eerste vier plaatsen die recht geven op play-offs.

Het succesvolle weekend bracht bovendien Matt Crowell op de eerste plaats in het topscoorders  klassement.

Vrijdag wacht HYC de zware uitwedstrijd bij leider Den Haag en zondag de thuiswedstrijd tegen Tilburg met NHL speler Dale Weise in zijn rangen. Wie had ooit gedacht dat we dit nog konden meemaken in onze circustent.

B.V. / foto's K. ops HYC / Nnieuws
 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto