HYC Fintro heeft zaterdagavond op de ijsbaan van Luik de beker van België in het ijshockey vlot gewonnen. HYC Fintro versloeg Chiefs Leuven met 10-2. HYC werd in Luik aangevuurd door 3 bomvolle supportersbussen.

Heel wat supporters maakten daarnaast de verplaatsing met de wagen.

Een kwakkel van formaat verspreidde zich als een lopend vuurtje voor aanvang van deze 27e finale van de Beker van België: Bjorn Steijlen (goalie HYC) zou slechts als 2de goalie mogen optreden... toen de wedstrijd begon stond het bekende #37 tussen de staanders en werd volgens afspraak halverwege de wedstrijd geruild voor Mike Jansen.
 

Herentals had een studieronde van ruim 10 minuten nodig om toch langs Joep Vercammen een opening te vinden in de goal van Christophe Van Durme. Bij de eerste thee konden beide teams met 4-0 gaan rusten.
 

Midden in de tweede periode ontsnapte Pierre Camelbeeck om zijn oude teammaat Bjorn Steijlen te grazen (6-1) en nog eens in de zelfde periode maakte Jesse Raekelboom de tweede Leuvense treffer (6-2).
 

In de 3e periode was Herentals al aan het vieren. Het was Don Geerts, die na een lange afwezigheid wegens een sleutelbeenbreuk, de laatste 2 treffers tegen de netten desposeerde en zo de eindstand op 10-2 bracht.


Er werd nog tot in de late uurtjes feest gevierd, ook in Herentals.


 
Periodestanden :  10-2 (4-0, 4-2, 2-0).

Goals:
 

HYC Herentals: Vincent Morgan 3, Don Geerts 2, Joep Vercammen 1, Mitch Morgan 1, Jens Engelen 1, Ben Vercammen 1, Matthew Crowell 1.

IHC Leuven: Camelbeeck Pierre 1 en/et Jesse Raekelboom 1.

Beste Spelers : HYC Herentals: Mitch Morgan. IHC Leuven: Pieter-Jan Wouters.

Toeschouwers : 1342.


Beeld K. Tops HYC Nnieuws.

Meer details volgen.