HYC Fintro won zondagavond tijdens de supportersnight van Tilburg Trappers met 6-4 en is klaar voor de finale van de beker van België. Die wordt zaterdag in Luik tegen Chiefs Leuven gespeeld.

HYC was zondagavond voor 500  toeschouwers voor de 2e keer in een week Tilburg Trappers de baas.  Daarmee houdt HYC  Tilburg van de koppositie af.

Trappers pakte in de eerste periode nog wel de voorsprong.  HYC stelde hier alleen een treffer van Melancon tegenover. Herentals greep echter in de loop van de tweede periode de macht en leidde na twee periodes met 3-2.

Dat vormde de inleiding voor een doelpuntrijke slotperiode, waarin Tilburg eerst profiteerde van een nog openstaande straf uit de tweede doorgang en Hagemijer  voor de gelijkmaker zorgde. Enkele minuten later was het Melancon die Herentals opnieuw op voorsprong bracht.

In de powerplay was het  Mitch Morgan die met een penaltyshot de winnende goal binnenschoot. Na deze treffer liepen de gemoederen een beetje op en liep Tilburg tegen verschillende straffen op. Undershute mocht met 2 man meer op het ijs de wedstrijd in de slotminuten definitief beslissen.

HYC mag dinsdag alweer aan de bak. Dan komt Amsterdam op bezoek.

Komend weekeinde staat bovendien de Belgische bekerfinale op het programma. Herentals neemt het, met maar twee imports in de opstelling, op tegen Leuven. Dit duel wordt gespeeld op de nieuwe ijsbaan in Luik.

Intussen heeft Herentals ook nog, in ieder geval theoretisch, nog uitzicht op een plek in de play-offs om het Nederlandse kampioenschap,   dan zal het echter alles moeten winnen en hopen op misstappen van Geleen Eaters.

Beelden K. Tops / Nnieuws.