In eigen huis won zondagavond koploper Tilburg met 4-1 van HYC.  Herentals bleek nog niet helemaal bij de les na de veldslag van zaterdagavond tegen Flyers. In die wedstrijd ontstond een massale vechtpartij na een harde check van Nick de Jong op Joep Vercammen. De HYC-aanvaller liep daarbij een lichte hersenschudding op en ontbrak  in Stappegoor. In het tumult na de check nam Ben Torremans wraak op de Jong terwijl de Nijmegenaar naar de strafbank werd geleid. Dat leverde Torremans een match penalty op en dus een automatische schorsing van 2 wedstrijden.

In de 2e periode vielen geen doelpunten, wel weer veel strafminuten. Het ouderwetse ijshockey keerde dit weekend dus heel even terug op de Nederlandse ijsbanen. Zowel Patrik Prokop en Diederick Hagemeijer als Trevor Hunt en Peter van Biezen deelden wat tikken uit aan elkaar. Zo gaat dat.

Loginov en zijn tegenstander Vincent Morgen maakten het het bontst. De handschoenen gingen uit en er vielen een paar klappen. Beide spelers mochten vroegtijdig douchen.

In de 48e minuut kregen ook Vincent Morgan en Alexey Loginov het aan de stok met elkaar. Het leverde beide spelers een game misconduct op. De Russische verdediger van Tilburg kreeg zelfs een dubbele game misconduct na een boarding.  Tilburger Aaron Lee bepaalde de eindstand op 4-1 met een empty-netter.

Tip : Moet de competitie-kalender zo superdruk full power gepland worden, ieder weekenddag weer actie? 

Verslag RB @Tilburg / N.  Foto archief K. Tops /N.