Zondagavond ontving HYC de Kemphanen uit Eindhoven. Het team van coach Bill Morgan ondervond weinig problemen en mochten zich na afloop van de wedstrijd de terechte winnaar noemen. Na de 8-3 nederlaag van vrijdag in Heerenveen een mooie opsteker.

HYC begon verschroeiend aan de wedstrijd en zette de Eindhovense goalie regelmatig onder druk, maar het moest wachten tot de Kemphanen met 2 man minder op het ijs stonden om te kunnen scoren. Het was Tyler Melancon die een knappe assist van Mitch Morgan afwerkte. Even later was het opnieuw Melancon die het voorbereidende werk van Mitch Morgan en Barry Horman afwerkte.

De Kemphanen konden ook tijdens de tweede periode niet echt voor gevaar zorgen, zelfs niet met een man meer op het ijs. Het was integendeel HYC dat via Vincent Morgan, na een pass van broer Mitch, opnieuw scoorde. Met nog 4' op de klok kon Eindhoven een eerste keer Tomas Pek verschalken, maar Ben Vercammen (Joe Vetere & Mitch Morgan) zorgde op 37'25" terug voor een voorsprong van 3 doelpunten.

De derde periode was nog maar net op gang gefloten toen Eindhoven opnieuw dichterbij kwam. HYC bleef de puck goed rondspelen en zette de Nederlanders onder constante druk, tot Barry Horman z'n duivels ontbond en een knappe assist van Tyler Melancon voorbij de Eindhovense goalie deponeerde. De veer bij de Kemphanen leek gebroken en de frustratie sloeg toe, te merken aan het aantal strafminuten die ze nog moesten uitzitten tijdens de derde periode. Het laatste doelpunt was van dezelfde makelij als het eerste, het was opnieuw Tyler Melancon die een assist van Mitch Morgan afwerkte. Eindstand: 6-2

Periodestanden: 2-0, 2-1, 2-1

Woensdag trekt HYC naar Turnhout voor de confrontatie met de White Caps, de wedstrijd begint om 20u30. White Caps verloor zondag z'n thuiswedstrdijd tegen HYS Den Haag met 2-8.

VP/N

Meer info op www.hyc.be