HYC heeft ook de 3e wedstrijd gewonnen tegen Leuven. Hertals kroonde zich door deze overwinning tot Belgisch Kampioen. Begin februari had het ook al de Belgische Beker gewonnen ten nadele van White Caps. De wedstrijd van donderdag eindigde op 7-1.

De wedstrijd begon met 1 minuut stilte ter nagedachtenis van de slachtoffers van de busramp in Zwitserland, en voor Victor Keppens in het bijzonder. Victor was sinds een paar maanden lid van het inline hockeyteam van Chiefs Leuven, de tegenstander van vanavond.

In de 1e periode scoorde Joep Vercammen als eerste, broer Ben kon niet achterblijven, maar die kreeg hulp van Barry Horman en Tyler Melancon.

Mitch Morgan opende de score in de 2e periode, na assists van Joe Vetere en Nils Vroemans. Ben Torremans vond dat hij niet kon achterblijven en scoorde 2 maal, assists van Jens Engelen-Joe Vetere en Dries Leirs-Joe Vetere. Voor Chiefs kon Nordström de eerredder scoren op assist van Jesse Raekelboom.

De 3e periode was nog slechts een formaliteit, Jens Engelen en Mitch Morgan scoorden beiden nog, en dan was het aftellen tot de laatste seconden van het seizoen. HYC is de terechte kampioen 2011-2012.

Periodestanden: 2-0, 3-1, 2-0

Nnieuws/ThalsFM/PDGFM wenst HYC van harte proficiat met het behalen van landstitel en de dubbel.

Redactie: Peter Vissers
Foto's: Kristof Baelus - Peter Vissers / Nnieuws

Bekijk ook de video van de laatste minuut van de match.