U bent hier

HYC Replay - Flyers Heerenveen 5-4 na thriller : herbekijk de LIVE stream

Herentals | Internationaal
19.03.2016 - 17.35u
Door: Herman Gezelle

Het kampioenenbal in de BeNeLiga barstte vanavond al los in Bloso Herentals met de finale van de BeNeLiga. HYC Replay versloeg na een thriller Flyers Heerenveen met 5-4. HYC Replay staat nu op 1-0 in de best-of-three.

Groot feest in Bloso en verre omstreken. 

De Belgische kampioen kwam terug van een 0-3 achterstand tegen Heerenveen Flyers. Vadim Gyesbreghs scoorde uiteindelijk in overtime de winnende treffer : 5-4.

Na de eerste periode was de stemming in Herentals bij het thuispubliek flink gedaald. Beide teams begonnen voorzichtig aan de wedstrijd, maar na 20 minuten zocht Heerenveen de kleedkamer op met een 0-3 voorsprong. Marco Postma opende in de achtste minuut de score. Postma werd knap vrijgespeeld door Tony Demelinne. De ervaren Postma had geen moeite om goalie Mike Jansen te verschalken: 0-1. Diezelfde Postma verdubbelde 6 minuten later de voorsprong voor Flyers. Samen met Brent Janssen sneed Postma door de Belgische verdediging en wederom was Jansen kansloos.

Vlak voor het eindsignaal van de eerste periode maakte Ronald Wurm het nog erger voor Herentals. Harry Matheson werkte de puck weg uit het eigen vak en vond de geheel vrijstaande Wurm voor de 0-3. Herentals zag twee treffers worden afgekeurd. Bij het eerste geval was te zien dat er een speler van Herentals in de crease stond.

In de 26e minuut kreeg Flyers de kans om de wedstrijd op slot te gooien. Ronald Wurm mocht een penalty shot nemen maar miste het doel. Daarna begon de comeback van HYC Replay. Met twee Flyers op de strafbank, scoorde Herentals halverwege de wedstrijd de 1-3.

Een prima uitgespeelde aanval werd afgerond door Ben Vercammen. Na 35 minuten kreeg Tyler Melancon teveel ruimte van de Friese verdediging en zijn schot was te machtig voor Sjoerd Idzenga. Dertig seconden later moest Idzenga wederom de puck uit het net halen na een treffer van Mitch Morgan: 3-3.

Flyers begon sterk aan de derde periode maar kon zichzelf niet belonen met een doelpunt. Uiteindelijk kreeg Flyers de 3-4 cadeau van goalie Mike Jansen. De HYC-sluitpost ging vreselijk in de fout toen hij probeerde de puck weg te spelen. De puck kwam bij Harry Matheson terecht en de Canadees kon de puck in het lege doel tikken. Lang kon Flyers echter niet genieten van de voorsprong. Binnen de minuut bracht Bryan Kolodziejczyk zijn ploeg weer langszij.

Vijf minuten voor tijd lag de puck in het doel van HYC Replay. Het juichen van Heerenveen was van korte duur omdat referee Sven Bergman de goal afkeurde vanwege een speler in de crease.

In de slotfase was HYC Replay nog dichtbij de winnende treffer, toch moest een overtime de beslissing brengen.

In de verlenging was het al vrij rap beslists. Tyler Melancon vond Vadim Gyesbreghs die voor de neus van Idzenga stond.

Gyesbreghs wist knap daarna Idzenga te kloppen voor de 5-4 en daarmee kwam HYC Replay op 1-0 in de best-of-three.

De tweede wedstrijd is zondag 20/3 om 17.00in Thialf Heerenveen. Ook deze wedstrijd is live te zien. De uitzending wordt verzorgd door Flyers Live TV.  (Remco Bambach/ N.)

LIVE stream Kurt Vermylen / foto Kurt Tops/ NNieuws.

imageMeer nieuws

Antilliaanse Feesten : nieuwe namen 38e editie

Antilliaanse Feesten : nieuwe namen 38e editie
EU | Internationaal | Kempen regio 26.05.2022 - 08.05u

Vanaf 23 november is asbestattest verplicht bij verkoop huizen van voor 2001 in Vlaanderen

EU | Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 25.05.2022 - 20.05u

Toch provinciale vergunning voor 3 windturbines in Hulshout én Heultje

Toch provinciale vergunning voor 3 windturbines in Hulshout én Heultje
Hulshout | Kempen regio | Westerlo 25.05.2022 - 18.55u

Zilvermeer rust zwemvijver uit met nieuwe redderstoren

Zilvermeer rust zwemvijver uit met nieuwe redderstoren
Kempen regio | Mol | Provincie Antwerpen 25.05.2022 - 16.09u

Ruiterwebshop Paulissen Paardensport viert 1e verjaardag met pop-up event in Bevel

Ruiterwebshop Paulissen Paardensport viert 1e verjaardag met pop-up event in Bevel
Kempen regio | Neteland | Nijlen regio | Provincie Antwerpen 25.05.2022 - 16.05u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto