HYC won zaterdagavond in de Nederlandse competitie met 3-2 van Heerenveen.  HYC houdt zijn kansen op de play-offs heel gaaf.  HYC vs. Heerenveen werd een woelige match met volop opstootjes. Toen de kruitdampen waren opgetrokken, bleef een 3-2 zege voor HYC staan.  Scheidsrechter Martin de Wilde was de drukste man op het ijs, hij deelde maar liefst 146 strafminuten uit, waarbij Flyers er nipt iets meer ontving dan de thuisploeg.

In de eerste en tweede periode waren er al de nodige kleinere opstootjes geweest, maar vlak voor het einde liep het helemaal uit de hand, waarbij in totaal liefst 7 spelers met een game misconduct of een match penalty van het ijs werden gestuurd. De eindstand stond op dat moment al op het scorebord in het met ruim 400 toeschouwers gevulde stadion.

Zoals wel vaker was Voakes de grote man aan de kant van Herentals in het ijshockeyende gedeelte van de wedstrijd. De Canadees, die eerder dit seizoen kort op proef was bij Krefeld, nam de eerste twee goals voor zijn rekening en pikte ook een assist mee op de uiteindelijke game-winning goal van Jens Engelen in de slotperiode.

In de slotperiode zorgden Sander Dijkstra en Shawn Collymore er nog voor dat het spannend werd, maar daarbij liepen de spanningen blijkbaar dus wel erg hoog op in de slotfase. Dordrecht en Herentals geven met de twee winstpartijen elkaar weinig ruimte in de jacht op een plek in de play-offs. Op dit moment staat Herentals op de 4e plaats, maar Dordrecht staat slechts één punt achter.

Zondagavond trekt HYC naar leider Tilburg.  Foto's Kurt Tops / Nnieuws - HD-vid Kurt Vermylen.