Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

HZP-wandeling succes op zomerse herfstdag : 'Herentalse Zwerfpoezen vzw met een missie 24/24'

HZK vzw

Het prachtige herfstdecor van de Kempense Heuvelrug vormde de ideale backdrop voor een gezonde zondagse wandeling van 5 of 10km, georganiseerd door de Herentalse Zwerfpoezen. 

De zeer actieve HZP - Herentalse Zwerfpoezen vzw heeft een belangrijke missie en zet zich 24/24 in voor het regionale dierenwelzijn. Hun werking loopt in samenwerking met dierenartsen en lokaal bestuur Herentals.

'We  roepen alle Herentalsenaren en Netelanders nogmaals op om alert te blijven. Meld bij de minste twijfel als je een zwerfkat ziet, dit langs de website van de stad Herentals', zeggen protagonisten Hilde Rombouts en Francine Verboven en het ganse HZP-team.

'Het is door samen te werken dat een TNR- programma (Trap Neuter Release) kan werken om de populatie zwerfkatjes onder controle te houden.

De natuurwandeling leidde de deelnemers zondag naar de sprookjesachtige picnic plaatsen nabij het Olens Broek en langs de Kleine Nete. Na de verkwikkende wandeling konden de deelnemers, op het terras, in de herfstzon, nog nagenieten van een lokaal biertje of een dineetje in De Boskantien.

'Hoe stressbestendigheid een event kan redden'

'Na wekenlang voorbereiden ging het 4 dagen voor de HZP wandeling bijna faliekant mis.  Al het drukwerk, wandelplannen, sponsorboekjes waren afgeleverd, richtingaanwijzers stonden klaar voor de grote dag zondag 30/10. Tot een opmerkzame HZP-parcour-tester merkte dat, de bij wandelaars gekende rood-witte wandelknooppunten-bordjes, in die week van nummer waren veranderd en dus niet meer overeenstemden met het wandelplan van HZP. En dat amper 4 dagen voor het wandelevent in de Herentalse bossen.

Het werd nachtwerk voor de organisatoren van de eerste HZP wandeling om een nieuw wandelschema op te stellen en ook nog eens tijdig de wandeling en signalisatie uit te testen. Het is daar dat stressbestendigheid en vooral teamwork de wandeling konden redden. 

Eind goed, alles goed. Een succesvol HZP-event dat zeker navolging krijgt. Steun voor HZP vzw blijft altijd welkom, ons contact herentalsezwerfpoezen@gmail.com  of  onze pagina ', besluiten enthousiaste Hilde Rombouts en Francine Verboven in koor.  Foto's AB/NNieuws.

Zwerfpoezen HZP vzw

Zwerfpoezen HZP vzw

Missie HZK zwerfkatten

Missie HZK zwerfkatten

HZK vzw

Deel dit artikel