U bent hier

ICE Honours-student van Thomas More wordt ambassadeur van Kempenpact 2030

Geel | Kempen regio | Neteland
04.11.2019 - 15.00u
Door: Mark Jaspers

Tijdens het Toekomstforum van Streekplatform Kempen werd Benjamin Bruyns, een van de studenten die het excellentie-programma ICE Honours van Thomas More volgt, gekozen als ambassadeur van het Kempenpact 2030.

Benjamin werkt zo aan een nieuwe en ambitieuze toekomstvisie voor de Kempen. Zijn droom is om de Kempen op wereldvlak op de kaart te zetten tegen 2030. Als ambassadeur wordt hij het gezicht van die toekomstplannen en wil hij het enthousiasme dat tijdens het forum ontstaan is, warm houden.

Als enige student op het Toekomstforum...

Op 25 en 26 oktober vond in LITC in Laakdal het Toekomstforum plaats. Tijdens dat forum werd de eerste aanzet gegeven voor een nieuw, sterk toekomstplan voor de Kempen: het Kempenpact 2030. Benjamin was de enige student onder de 80 'Kempenvrienden', mensen met zeer diverse achtergronden, maar allemaal met een hart voor de Kempen.

Tijdens dat forum brainstormde Benjamin volop mee over de toekomst van de Kempen. Zo kwamen er allerlei future proof ideeën uit de bus: blue zones (aantrekkelijke stads- en dorpskernen gefocust op goede gezondheid en gelukkig zijn), de fiets als statussymbool en een wereldexpo in de Kempen.

...en meteen verkozen tot ambassadeur van het Kempenpact 2030

Om het enthousiasme dat heerste tijdens het Toekomstforum warm te houden, beslisten de 'Kempenvrienden' om een ambassadeur aan te duiden. Het was voor de toekomstdenkers snel duidelijk dat de eerste ambassadeur een jongere moest zijn, omdat de toekomst aan de jeugd is.

De ICE Honours student Benjamin zag dat engagement meteen zitten. Als ambassadeur voor 2020 wordt hij het gezicht van het Kempenpact en moet hij het vuur dat nu is aangewakkerd, warm houden. Na een jaar geeft hij de fakkel door aan de volgende Kempenambassadeur.

'Ik ben oprecht blij dat ik de kans krijg om mee te werken aan de Kempen van de toekomst. Ik apprecieer echt dat alle aanwezigen naar mij, de jongste deelnemer, willen luisteren', zegt de kersverse ambassadeur.

Ambitieuze ICE Honours-studenten

Dit engagement is niet het enige ambitieuze plan van Benjamin. Hij neemt namelijk ook deel aan het ICE Honours-programma van Thomas More. Samen met 29 andere enthousiaste studenten pioniert hij in een gloednieuw excellentietraject van de hogeschool. Bovenop hun bacheloropleiding gaan de studenten een pittige extra uitdaging aan, ver buiten hun comfortzone.

Benjamin woont in Kasterlee en studeert Elektronica-ICT aan de Thomas More-hogeschool. Naast het ICE Honours programma en zijn ambassadeurschap voor het Kempenpact 2030 zet hij zich ook nog vrijwillig in bij de brandweer van Kasterlee. Zowel hij als de andere ICE Honours studenten wachten niet tot morgen of tot ze afgestudeerd zijn. Ze willen nu al changemakers zijn in de maatschappij door innovatieve, creatieve en ondernemende initiatieven (ICE) te nemen.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto