U bent hier

icommunicate en Alwagraafis openen creatieve hub in centrum Herentals

Herentals
09.05.2019 - 18.42u
Door: Mark Jaspers

Sinds enkele maanden zijn de kantoren van icommunicate en Alwagraafis gevestigd in een voormalige tandartspraktijk, Hikstraat 47 in Herentals. Zaakvoerder Kristof Smolders van icommunicate: "Vanwege de groei van ons bedrijf en een aflopend huurcontract moesten we op zoek naar een nieuwe locatie. Ons oog viel al snel op dit pand in art-nouveaustijl in de Hikstraat. Vlakbij het station, heel centraal gelegen en met meer dan voldoende ruimte."

Thomas Cloots, zaakvoerder van Alwagraafis, pikt in: "Toen Kristof mij zijn plannen vertelde, zag ik meteen veel mogelijkheden. Ik huurde al een tijdje een kantoor elders in Herentals en af en toe werkten we samen aan gelegenheidsprojecten. Samen onder één dak kruipen zou tijdbesparend zijn en goed voor onze creatieve geesten. Allebei vonden we het idee direct veelbelovend en deze creatieve hub was een feit."

Communicatiebureau icommunicate bestaat al meer dan 10 jaar en heeft onder zijn klanten gevestigde waarden als CEVO Market, Heylen Vastgoed, Kempenklok, Staalbouw Overpelt, etc. Kristof Smolders: "We zorgen niet alleen voor ontwerp en opmaak van alle communicatie, maar kunnen ook instaan voor begeleiding en opvolging in het hele traject. Doorheen de jaren werden onze realisaties bijzonder uiteenlopend."

Alwagraafis rekent bedrijven als Ecohuis, Studio 100, RANOBO, VIBE Distillers, UNICO Herentals en Vlajo.org tot zijn klanten. Thomas Cloots focust zich op creatieve reclame en design in de brede zin van het woord. Van on- en offline (re-)brandingopdrachten, social media-campagnes, printcampagnes en video tot 360° campagnes.

Win-win
De verhuis bleek al snel een slimme zet. Door een werkvloer te delen, werd samenwerken aan projecten gemakkelijker. Dit resulteerde in een nieuwe social media-campagne, verspreid over een heel jaar, voor Fintro Herentals.

Een klant die contact opnam met icommunicate en waar Alwagraafis mee concept, look & feel en art direction voor zijn rekening nam. Ondertussen zijn ze ook samen aan de slag voor Diversey. Toch is samenwerken geen doel op zich.

Kristof Smolders: "Onze prioriteiten liggen nog steeds bij onze eigen bedrijven en klanten. Als we merken dat we samen een grote meerwaarde voor een klant kunnen betekenen, zeggen we uiteraard niet neen."

Thomas Cloots bevestigt: "Omwille van onze verschillende achtergronden en insteek, weten we dat we elkaar versterken. Samen presteer je nu eenmaal meer dan alleen. Dit levert alleen maar win-winsituaties op, zowel voor de klant als voor ons."

Zij-Kant

Beide zaakvoerders delen niet alleen een werkvloer en een passie voor creativiteit en design, maar ook een liefde voor kunst. Naar aanleiding van het Herentalse kunstenparcours Stormloop 2019 organiseren ze hun Zij-Kant Expo.

Een tijdelijke tentoonstelling in hun kantoor met werken van twee straffe kunstenaressen: Evelien Cambré (Atelier Cambré) uit Groningen en Laura Bertrands (Studio Berella) uit Hasselt. De ideale gelegenheid om de nieuwe creatieve hub te ontdekken en de kunstwerken te bewonderen. Iedereen is welkom tijdens de laatste drie weekends van mei, telkens van 14u tot 18u in de Hikstraat 47 in Herentals.

Voor meer info kunt u terecht op www.icommunicate.be en www.alwagraafis.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto