U bent hier

IDee Producties maakt cast ‘Ule’ bekend!

Geel | Neteland
20.11.2017 - 16.53u
Door: Mark Jaspers

In februari 2018 komt IDee Producties vzw met een eerste eigen muziektheater-voorstelling 'Ule, ik was veertien in 1914'. De vzw werd opgericht door Ief Dams en Jolien Polleunis. De twee werden een koppel achter de schermen van de spektakel-musical '14-'18 van Studio 100. Deze musical bracht het verhaal van vier boezemvrienden die tijdens de eerste wereldoorlog moesten vechten aan het front.

Sindsdien schrijft het koppel samen musical- en theatervoorstellingen. Met deze nieuwe voorstelling keren ze terug naar de eerste wereldoorlog, waar dus ook hun eigen verhaal begon.

Eind vorig jaar ontstond het idee om de succesvolle jeugdroman van auteur Marc de Bel om te vormen naar een theatervoorstelling. Na een jaar voorbereidingstijd maken Ief en Jolien met veel trots hun eerste cast bekend.

En wat voor één! Laura Seys (De Rozenoorlog) neemt de titelrol voor haar rekening en wordt in de voorstelling bijgestaan door An Lauwereins (Phantom of the Opera), Leendert de Vis (Lelies) en Thuis-acteur Raf Jansen. Naast deze professionele acteurs zullen ook enkele Kempense talenten in de voorstelling schitteren: Neel Hannes uit Olen, Griet Beyens uit Mol en Ivo Verreyt uit Geel.

De voorstelling vertelt het verhaal van Ule Pauwels die net 14 jaar wordt wanneer de Duitsers België binnenvallen. Samen met haar familie slaat ze op de vlucht voor de Duitse dreiging. Het wordt een lange tocht vol gevaar, liefde en vriendschap, maar vooral een zoektocht naar zichzelf. De hele voorstelling wordt voorzien van prachtige livemuziek, geschreven door Meerhouts componist Jef Verheyden.

De voorstellingen van 'Ule' vinden plaats op 17 en 18 februari 2018 in CC De Werft in Geel. Op 19 en 20 februari volgen nog enkele schoolvoorstellingen, die reeds zo goed als uitverkocht zijn. Uiteraard hoopt het jonge koppel om de voorstelling na dit speelweekend nog op andere locaties doorheen Vlaanderen te kunnen spelen.

Tickets zijn verkrijgbaar voor € 15 aan het loket van CC De Werft of via de website www.dewerft.be. Meer informatie over deze voorstelling op www.ideeworks.net.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto