U bent hier

Iedere burger een boom: 125 bomen verhuizen naar privétuinen in Mol

Mol
06.12.2021 - 17.31u
Door: Herman Gezelle

In Mol verhuisden 125 bomen naar privétuinen of terrassen. Met het project 'Iedere burger een boom' wil Mol  zich biodiverser maken.

'Sinds dit jaar krijgt elke nieuwe inwoner, bij geboorte of verhuis naar Mol een boom. In totaal gaat het jaarlijks over ongeveer 2.000 nieuwkomers die mogelijk zorgen voor wat extra groen.

Inwoners die een boom bestelden, konden deze op 4 december afhalen in de Ecodemotuin. De populairste bomen waren de Appel Jonagold met 42 stuks en de Appel Elstar met 15 stuks.

De inwoners konden kiezen uit één van de bomen uit onderstaande tabel. We selecteerden vooral bomen die de voorplanting, groei en voedsel voor bijen en vlinders stimuleren.'

Hoe een boom aanvragen?

'Elke nieuwe inwoner ontvangt van de dienst burgerzaken de nodige info om een boom te kiezen. Ook ouders die hun pasgeboren kindje aangeven, ontvangen deze info. Wie een boom bestelt, krijgt een bericht van de groendienst wanneer de boom mag afgehaald worden in de Ecodemotuin.

De aanvraagperiode loopt tot 1 augustus. Bestellingen na 1 augustus moeten voor het afhalen van hun boom wachten tot het najaar van het jaar daarop.'

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto