Zondagnamiddag zet IJsboerke in Tielen de deuren wagenwijd open voor het publiek ter gelegenheid van het 80-jarige bestaan. In 2013 werd het toen noodlijdende bedrijf overgenomen door Glacio en sindsdien gaat het IJsboerke weer voor de wind. De groep mikt dit jaar opnieuw op 10% groei, weet CEO Peter Janssen.  Binnen 2 jaar wil hij 100 miljoen omzet halen.

Mooie toekomst : goal 100 miljoen euro omzet
Peter Janssen : 'Binnen 2 jaar willen we de kaap van de 100 miljoen euro omzet ronden. En we zetten in op internationalisering. We hebben nu verkoopkantoren in Frankrijk, Tokyo en Hongkong en leveren in 34 landen. Zowel in de retail als de foodservice kunnen we nog groeien, ook met het merk IJsboerke, al zullen we die beoogde groei niet allen met IJsboerke kunnen behalen.'

Ijsboerke wordt 80 jaar : sinds 1935 kwaliteitsroomijs
Op zondag 26 april van 12u tot 17u  zet IJsboerke  z'n deuren open voor het grote publiek en organiseren ze een groots verjaardagsfeest. Je kan een kijkje nemen in de productie en daarna zo'n vers gedraaid ijsje proeven.

Sinds 1935

IJsboerke heeft een rijke geschiedenis. Peter Janssen : 'Het begon allemaal in 1935. De piepjonge Tielenaar Staf Janssens had het idee om met een kruiwagen vol roomijs van deur tot deur te gaan. En dat loonde: de kruiwagen werd een bakfiets, bakfietsen werden camionnekes, en vooral: IJsboerke werd een sterk en geliefd merk. Iedereen was er meteen gek op. Want wie heeft er vandaag nog niet van het IJsboerke gehoord? Generaties Belgische bengels groeiden op met goesting naar onze ijsjes. Eén van de 'kleinste' grote gelukjes in 't leven, voor jong en oud.

En dat ons roomijs vandaag nog steeds 100% Belgisch kan zijn, dat maakt ons trots. In een economisch systeem waarin de grootste spelers massaal voor goedkope buitenlandse arbeid kiezen, houden wij onze productie bewust lokaal. Resultaat is dat 95% van de opbrengst in ons land blijft. Onze maakindustrie creëert Belgische jobs in alle lagen van de bevolking, een noodzaak om onze maatschappij gezond en in balans te houden. Daarom blijven we geloven in de meerwaarde van dit Belgische verhaal. En dat maakt ons trots. Zo trots, dat we iedereen een kijkje gunnen in onze fabriek.

Dan is er nog één ding dat van ons roomijs maakt wat het is JIJ! Al 80 jaar verspreiden we superieure kwaliteit in België. Om van te genieten met vrienden, familie of alleen. Er is altijd een plekje voor plezier.

IJsboerke, al 80 jaar, voor iedereen, plezier van hier!

Praktisch

Wanneer? Zondag 26 april van 12u tot 17u

Waar? Gierlebaan 100, 2460 Tielen

We raden aan zo veel mogelijk met de fiets en/of het openbaar vervoer te komen. Er is een grote fietsenparking en het station van Tielen is op een steenworp van de IJsboerke site. Bovendien is een heen- en terugbiljet tijdens het weekend 50% goedkoper dan tijdens de week.