U bent hier

Ik knal zonder vuurwerk. Ofwel GAS-boete.

Herentals | Neteland
17.12.2019 - 11.01u
Door: Herman Gezelle

Het eindejaar inzetten? Knal zonder vuurwerk. Zo bezorgt u iedereen een feestelijke nacht. Het stadsbestuur steunt de campagne van het netwerk van de Vlaamse brandweer- en hulpverleningszones.

Brandweermannen en andere hulpverleners weten immers wat de gevolgen kunnen zijn. Zij moeten tijdens de feestdagen meer dan eens slachtoffers van vuurwerk helpen en branden blussen die door vuurwerk of wensballonnen veroorzaakt werden.

Vergeet ook niet dat dieren heel gevoelig zijn voor harde geluiden. Ze schrikken en panikeren erdoor. Er zijn tal van verhalen over weglopende honden en uitbrekende paarden die op de openbare weg terechtkomen.

Bovendien is de wetgeving veranderd. Sinds 26 april 2019 is het in Vlaanderen verboden om vuurwerk af te steken en om wensballonnen op te laten. Doet u dit toch, dan kunt u een GAS-boete krijgen.

Ook u kunt het gezicht van de campagne worden. Maak een profielfoto – al dan niet met uw huisdier – en voeg zet de hashtag #ikknalzondervuurwerk toe via www.ikknalzondervuurwerk.be.

image



Meer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto