U bent hier

‘Ik knal zonder vuurwerk … omdat ik weet wat de gevolgen kunnen zijn’

Kempen regio
28.11.2018 - 14.50u
Door: Mark Jaspers

Brandweerzone Kempen roept met haar eindejaarcampagne 'Ik knal zonder vuurwerk' opnieuw op om tijdens de eindejaarsfeesten zélf geen vuurwerk af te steken.

'De campagne die in 2015 klein begon krijgt ieder jaar een groter draagvlak', zegt kolonel Koen Bollen.  'Er zijn dan ook heel wat instanties die geconfronteerd worden met de problemen en overlast die deze traditie met zich meebrengt. Soms is het tijd voor een mentaliteitsverandering en als hulpverleners willen wij daar graag het voortouw in nemen.

De campagneaffiches tonen een brandweerman, ambulancier, paardenliefhebster en een kindje met haar hondje. Zij 'knallen zonder vuurwerk ... omdat ze weten wat de gevolgen kunnen zijn'. Eigenlijk weten we dat allemaal, maar we denken dat het ons niet zal overkomen.

Wij willen niemand het plezier van een prachtig spektakelvuurwerk ontnemen, maar adviseren om naar één van de vele geplande vuurwerkspektakels van een professionele vuurwerkafsteker te gaan kijken en zélf geen vuurwerk af te steken.

Deze zijn gratis, veilig en zorgen ervoor dat de overlast voor mens en dier tot een half uur beperkt blijft.

Vind je het een prima idee om tijdens de eindejaarsfeesten te 'knallen zonder vuurwerk'? Deel dan onze boodschap en draag je steentje bij aan deze mentaliteitsverandering.'

Meer info op https://kempen.hulpverleningszone.be/

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto