U bent hier

Imec biedt niet-technici unieke kans op carrière in cleanroom

Nationaal | Vlaanderen
02.04.2019 - 18.25u
Door: Mark Jaspers

Imec, 's werelds toonaangevende onderzoeks- en innovatiehub op het vlak van nano-elektronica en digitale technologie, gaat vanaf 1 september '19 van start met imec school – een opleidingsprogramma-op-maat waarmee het kandidaten (met én zonder diploma) alle kansen wil geven om een carrière uit te bouwen in één van de hoogst aangeschreven hightechomgevingen van het land: imecs cleanroom.

Geselecteerde deelnemers krijgen vanaf dag 1 van hun opleiding een arbeidscontract van onbepaalde duur en doorlopen gedurende 8 à 12 maanden een intensieve training die bestaat uit een mix van klassikale lessen en werkplekleren.

We geven je een basisopleiding in chemie, elektriciteit, elektronica en mechanica, leren je de nodige procestechnieken en stellen je technische vaardigheden op punt. We zijn op dit moment op zoek naar tien gemotiveerde mensen die deze uitdaging willen aangaan.

De krapte op de arbeidsmarkt manifesteert zich steeds duidelijker: bedrijven hebben het steeds moeilijker om goede kandidaten te vinden voor hun openstaande vacatures.

Ook hoogtechnologische onderzoeksinstellingen zoals imec, waar in 2018 een 400-tal vacatures werden ingevuld, krijgen hier in toenemende mate mee te maken. In die mate zelfs dat imec nu een eigen trainingsprogramma-op-maat start om cleanroomtechnici aan te trekken en op te leiden.

"Het unieke van het initiatief is dat iedereen die droomt van een technische job in een hightechomgeving in aanmerking komt voor het opleidingstraject. Wij vragen geen diploma of technische ervaring. Wat vragen we dan wel? Kennis van het Engels, een aantoonbare interesse in techniek en een flinke dosis motivatie," zegt Chris Beenders Talent acquisition manager van imec.

"Als je op zoek bent naar een uitdagende, betekenisvolle job die in het teken staat van de ontwikkeling van baanbrekende technologieën – zoals nieuwe generaties computerchips – dan is dit een kans om 'u' tegen te zeggen.

De imec school geeft voortaan iedereen de kans om bij ons aan de slag te gaan, zelfs al heb je geen technisch diploma. We vragen kandidaten enkel om hun passie voor techniek en een flinke dosis motivatie mee te brengen, omdat we ervan overtuigd zijn dat dat de voornaamste ingrediënten zijn om uit te groeien tot de cleanroomtechnicus van morgen," besluit Chris Beenders.

Meer informatie over het imec school-initiatief en de sollicitatieprocedure vind je op https://www.imec-int.com/en/careers/imec-school.

imageMeer nieuws

Verse sneeuw en kans op gladheid op de wegen vannacht

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 24.01.2021 - 19.56u

KVC Westerlo wint van geplaagd Seraing met 4-3

Westerlo 24.01.2021 - 18.28u

Van Aert deelt Van der Poel tik uit en wint voor 3e keer Wereldbeker

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 24.01.2021 - 16.12u

Zware aardbeving op Antartica

Internationaal 24.01.2021 - 10.15u

Meteoriet neergestort in regio Aalst-Dendermonde

Vlaanderen 24.01.2021 - 09.11u

Ensors voor "De Patrick" en "De twaalf"

Nationaal | Vlaanderen 23.01.2021 - 23.33u

Basisschool in Hallaar kan weer open

Heist op den Berg 23.01.2021 - 23.30u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto