Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Imelda verkoopt 2.400 liter soep voor haar 11e deelname aan 1.000 en 100 km Kom op tegen Kanker

Imelda

Dit jaar fietst Imelda voor de 11e keer mee met de 1.000km van Kom op tegen Kanker. 40 fietsers en 16 lopers van het Imeldaziekenhuis en woonzorgcentrum Den Olm trappen en lopen samen tegen kanker, zowel medewerkers als (ex-)kankerpatiënten.

De fietsers gaan voor de 1000km en de lopers gaan voor de 100km-run van Kom op tegen Kanker. In totaal 56 Imelda-sportievelingen die elk op hun manier betrokken zijn bij de zorg voor mensen met kanker. De teams bestaan uit patiënten, artsen, verpleegkundigen en medewerkers van ondersteunende diensten.

Om het inschrijvingsgeld van 37.500 euro te verzamelen, organiseert het ziekenhuis van dinsdag 14 februari tot en met vrijdag 17 februari een gezonde soepweek.

De keuken van het ziekenhuis maakt de soep, terwijl de enthousiaste medewerkers en vrijwilligers de soep verkopen aan de hoofdingang van het ziekenhuis. 100km-run en 1000km van Kom op tegen Kanker Voor de 11de keer ondertussen fietst Imelda mee de vierdaagse 1000km van Kom op tegen Kanker tijdens het hemelvaartweekend, dit jaar van 18 tot 21 mei 2023. Daarnaast lopen ook 16 lopers mee tijdens de 100km-run van Kom op tegen Kanker op 19 maart 2023.

In totaal geven 56 sportievelingen op die manier het beste van zichzelf voor het goede doel. Daarvoor hebben ze een goede reden: alle deelnemers zijn rechtstreeks of onrechtstreeks betrokken bij de zorg voor mensen met kanker. Om een deel van het startbedrag van 37.500 euro bijeen te zamelen, verkoopt Imelda vier dagen lang zelfgemaakte soep. Gezonde soepweek Dinsdag om 10 uur gaat de soeptent open. De koks van het ziekenhuis, geholpen door de gepensioneerde Imeldakoks Marc en Paul, maken elke dag 600 liter verrukkelijke soep.

Hierin verwerken ze ruim 1000 kg groenten, waaronder ook een aantal “vergeten” groenten zoals aardpeer, pastinaak en knolselder. Van 14 februari tot 17 februari wordt de soep verkocht, elke dag van 10 tot 19 uur aan de hoofdingang van het Imeldaziekenhuis.

Een liter soep kost 7 euro, de opbrengst van deze week gaat integraal naar het goede doel. Op het menu: - Dinsdag 14/02: tomatensoep met balletjes - Woensdag 15/02: groentesoep - Donderdag 16/02: preisoep - Vrijdag 17/02: winterse tomatensoep Samen over de eindmeet met een hechte groep De 40 sportievelingen die de 1000km meefietsen, nemen elk 125 km voor hun rekening.

Een grote inspanning, zeker voor wie de conditie terug moet opbouwen na een periode van ziek-zijn. Het Imelda-fietsteam doet er alles aan om ervoor te zorgen dat elke deelnemer mee over de eindmeet rijdt. Door wekelijks samen te fietsen en mensen hierin te begeleiden, is het Imelda-fietst-tegen-kanker team een heel hechte groep geworden.

“Vanaf april starten we de trainingsritten opnieuw op: eerst elke week, later intensiever, dan fietsen we een paar keer per week. Tijdens deze oefenritten leren we de deelnemers niet alleen hoe ze (in groep) moeten fietsen, maar bouwen we ook een band op die week na week sterker wordt ” vertelt Bert Van Den Wijngaert, hoofdverpleegkundige Kunstnier, één van de initiatiefnemers en al 11 jaar deelnemer van de 1000km.

“Het is mooi om te zien dat we zo een groep bijeenkrijgen. Allemaal verschillend maar toch allemaal voor hetzelfde doel.” Cédric Goffin, diëtist in het ziekenhuis, sloot twee jaar geleden - toen hij in het ziekenhuis aan het werk ging - aan bij het Imeldateam dat sport tegen kanker. “Als diëtist geef ik patiënten met kanker in ons ziekenhuis advies rond voeding. Ik probeer hen zo goed mogelijk te ondersteunen en hen met voedingsadvies extra kracht te geven. Meehelpen en meesporten voor Kom op tegen Kanker is voor mij een bijzondere manier om me voor mensen met kanker in te zetten.

Dankzij onze deelname kunnen we een mooi bedrag geven aan Kom op tegen Kanker, met deze soepweek verzamelen we al een groot deel van dit bedrag. Maar zeker ook de begeleiding van de patiënten en medewerkers die meelopen en –fietsen is een hartverwarmende ervaring. We doen dit als groot Imeldateam en helpen elkaar om allemaal die eindmeet te halen, een uniek en emotioneel moment.”

Bart Verbeeck en Dina Tersago assisteren in de soeptent

Op donderdagmiddag (van 11.30 tot 13.30 uur) helpt (Showbizz) Bart Verbeeck mee met de soepverkoop en op vrijdagmiddag (vanaf 15 uur) kunnen we rekenen op de helpende handen van Dina Tersago. Hun aanwezigheid zal een leuke extra zijn voor de kopers maar vooral een extra stimulans voor de vele medewerkers, patiënten en vrijwilligers die soep verkopen.' 

Imelda Chef Koks

Imelda Chef Koks

Imelda

Deel dit artikel