Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Imeldacollega’s zetten zich in voor 8 goede doelen op Imelda’s Warme Hartenmarkt

Imelda

Een gezellige sfeer, lekkere pannenkoeken en mooie handgemaakte spulletjes: dat is wat je kan verwachten op Imelda’s Warme Hartenmarkt. Een aantal jaar geleden werd er door het Imeldaziekenhuis deze Warme Hartenmarkt opgestart.

Een markt met medewerkers die zich inzetten voor een goed doel dat hen nauw aan het hart ligt. Een bewijs dat “zorgen voor” voor velen veel verder gaat dan de muren van het ziekenhuis. Op deze markt kunnen medewerkers van het ziekenhuis geld inzamelen voor een zelfgekozen goed doel. Na twee jaar volledig online, wegens COVID-19, kunnen ze dit jaar op 20 december weer een echte markt organiseren.

De markt start om 11 uur en sluit af om 19 uur. Dat voor vele Imeldamedewerkers het steunen van een goed doel belangrijk is, bleek uit het succes van de vorige edities van Imelda’s Warme Hartenmarkt. COVID-19 maakte dat de voorbije twee edities online moesten gebeuren. Met veel enthousiasme wordt dit jaar opnieuw een ‘live’ markt gehouden, voor de hoofdingang van het ziekenhuis. “De Warme Hartenmarkt is een initiatief dat ontstaan is uit de vraag van verschillende Imeldacollega’s om iets te mogen organiseren voor een goed doel.

Allemaal medewerkers die zelf, via familie of vrienden, nauw verbonden zijn met dat goede doel. Met deze Warme Hartenmarkt willen we als ziekenhuis onze waardering tonen voor hun inzet om ook mensen buiten ons ziekenhuis te helpen” licht Bart Pardon, algemeen directeur, toe.

Dit jaar zijn er in totaal 8 goede doelen waarvoor medewerkers geld inzamelen. Zo verkoopt de spoedafdeling pannenkoeken en warme chocomelk om de ervaring voor kinderen op spoed aangenamer te maken. Christel van het mortuarium zet zich voor de tweede keer in voor de vzw Hart voor Marthe.

Deze vzw zamelt geld in voor de therapie die kindjes met een hersenverlamming nodig hebben, deze therapie wordt niet terugbetaald door de overheid en kost dus handenvol geld. Ook Nicole, die vroeger op de kraamafdeling werkte, verkoopt allerlei handgemaakte producten. De opbrengst zal gaan naar het kinderkankerfonds.

Andere collega’s van de kraamafdeling zetten zich in voor het Berrefonds. Deze vzw wil een houvast bieden aan (groot)ouders, familie en vrienden bij het verlies van een kindje door verschillende activiteiten te organiseren en hulp aan te bieden. Stephanie, medewerkster van de dienst Onthaal, verkoopt sierjuweeltjes en hebbedingetjes ten voordele van het Belgisch Kinder Kanker Steunfonds. Daarnaast verkoopt Jan van de dienst Bijzondere zorgen ook allerlei producten op de Warme Hartenmarkt. Zijn opbrengst schenkt hij aan de vzw Villa Praline, een goed doel dat een dagopvang voor kinderen met een verstandelijke (en bijkomende) beperking aan het opstarten is.

"Momenteel verbouwen ze een pand in Bonheiden om deze dagopvang te realiseren en daarmee worden ze mijn naaste buren. Om ze een beetje te 2/2 ondersteunen bij dit project wou ik graag deelnemen aan de Warme Hartenmarkt van ons ziekenhuis!" vertelt Jan.

Ook Marita, van het medisch secretariaat, verkoopt handgemaakte producten. Haar opbrengst zal gaan naar het Bieke Wittebolsfonds. Bieke, Marita’s zus, werd getroffen door een hersenstaminfarct met locked-in syndroom (LIS) als gevolg. Ze overleed onverwacht in 2003. Het Bieke Wittebolsfonds zamelt geld in voor de bevordering van kennis over LIS en gelijkaardige ziektebeelden. Het laatste goede doel is kampen voor kinderen met diabetes. Marianne, diëtiste binnen het diabetesteam van Imelda, gaat al jaren mee als vrijwilligster/diëtiste op deze educatieve kampen voor kinderen met diabetes. “Deze kampen zijn een fantastisch initiatief waarbij kinderen met diabetes de kans krijgen om zich zorgeloos een week lang uit te leven en plezier te maken met lotgenoten.

De begeleiding gebeurt door een al even fantastisch team van artsen, verpleegkundigen, diëtisten en niet te vergeten, mega coole moni's!" zegt Marianne. Iedereen is welkom op deze bijzonder hartelijke en warme markt op 20 december voor de hoofdingang van het Imeldaziekenhuis. De markt opent om 11 uur en sluit om 19 uur.

Imelda

Imelda

Imelda

Deel dit artikel