Een opvallend voertuig op reuzenwielen reed vrijdagnamiddag de Keizerstad langs de Bovenrij binnen. Het Landschip van kunstenaarscollectief Time Circus houdt tijdens z'n pelgrimstocht naar Griekenland even een pauze op het kunstenfestival STORMLoop op de Grote Markt.

Het Antwerpse kunstenaarscollectief Time Circus is zo'n 2 weken geleden aan het Kattendijkdok vertrokken op zijn pelgrimstocht naar Elefsina in Griekenland.  Net als oude kanaalboten wordt het Landschip ook voortgetrokken.

'Elefsina is volgend jaar de culturele hoofdstad van Europa', zegt initiatiefnemer Bram Soli van Time Circus. 'We proberen als theatergezelschap altijd origineel te reizen en besloten dat dit keer met te voet met ons Landship te doen.

Dat is een hele onderneming, waarbij we al gemerkt hebben dat 25 km in één dag te hoog gegrepen is en we ons beter aan 15 kilometer houden. We hopen over dik acht maanden in Elefsina te zijn. Daar willen we een cultureel centrum gaan bouwen.'

Het imposant kunstwerk hield halt bij het waterspuwende kunstwerk op de Grote Markt.

 "Onze werking is heel erg gestoeld op sociale interactie en ontmoeting. Ons Landschip is een ideale manier om contacten te leggen met de lokale bevolking waar we halt houden', zegt Soli.   Foto's & vid Johan Temmerman/NNieuws.

www.timecircus.be/, www.stormloop.be