U bent hier

Inbreker vernielt kinderboerderij Lentehei met hamer

Herentals
07.07.2019 - 15.04u
Door: Mark Jaspers

Een inbreker heeft een ware ravage aangericht in het horecagedeelte van de populaire kinderboerderij Lentehei in Herentals. Vensters, deuren, leeggoed en apparaten: alles moest eraan geloven.

Het was zondagmiddag druk op het terras van kinderboerderij Lentehei. Het etablissement aan de oever van de Kleine Nete in Herentals was niettemin bijna gesloten gebleven, nadat een onbekende indringer er zaterdagochtend zwaar vandalisme had gepleegd.

"We hebben hard gewerkt om alles hersteld en vernieuwd te krijgen, zodat we deze eerste zondag van juli toch konden openen", zegt de jonge zaakvoerder Victor Van Bulck.

Het was Victors vader die de puinhoop zaterdagochtend had opgemerkt en de politie verwittigde. "De inbreker heeft eerst aan de achterkant verschillende ramen ingeslagen of ingegooid, tot hij er eentje kon openen. Daarbij heeft hij zich verwond, want binnen vonden we heel wat bloedsporen terug. Hij heeft dan een van mijn eigen hamers genomen om het kassasysteem kapot te slaan en het geld eruit te halen."

Tot daar lijkt het een ordinaire inbraak te zijn, maar blijkbaar zat de ongewenste gast met een onverzadigbare vernielzucht. "Met de hamer is hij ook mijn koffiemachine te lijf gegaan. Dat is professionele apparatuur en erg duur.

Gelukkig hebben we de machine nog gerepareerd gekregen. Maar dan was het nog niet genoeg. In de bergruimte stonden op dat moment veertien bakken opgesteld, vol leeggoed dat nog gesorteerd moest worden. Daarmee is de man in het rond beginnen gooien."

Om weer buiten te geraken, probeerde hij eerst van binnenuit de deur naar de bergruimte te forceren, maar die bleek te stevig. Een deur aan de andere kant van het pand kreeg hij wel opengetrapt.

Maar in plaats van de site te verlaten, stak hij het terras over naar de andere gebouwen. "Daar heeft hij met bloempotten en bakstenen nog wat ruiten ingegooid. Ik schat de totale schade op 10.000 euro", zucht Van Bulck.

Hij tast zelf in het duister wie de dader zou kunnen zijn. "Dit heeft het karakter van een wraakactie, maar ik kan echt niet bedenken van waar die dan zou komen. Er is geen sprake van ruzie en ik heb geen weet van een ontevreden klant.

De politie Neteland zoekt de feiten nu uit. Iedereen die mogelijk iets meer kan vertellen, kan met de politie of met mij persoonlijk contact nemen."

Politie 014-24.42.00, 0498.83.92.81.

Bron GVA - 07/07/19 - dit artikel werd gereproduceerd met toestemming van de uitgever, alle rechten voorbehouden – Nnieuws  License2Publish

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto