In Herentals en Olen waren inbrekers actief tijdens de kerstdagen. Politie Neteland stelde verschillende inbraken en inbraakpogingen vast in woningen in Herentals en Olen. Van de daders ontbreekt elk spoor. 1 persoon die zich verdacht gedroeg, pakten de rechercheurs op.

Bewoners van een huis in de Bulestraat Olen kwamen zaterdag na een korte vakantie thuis, en zagen dat een raam geforceerd was. Uit de woning verdwenen juwelen en een tablet.

Verder ook in Olen drongen onbekenden via een raam binnen in een woning in de Zavelstraat. De buit is nog onbekend.

In Herentals waren dieven actief in Kleerroos en Nederrij. Op een raam van een woning in de Sint-Jobsstraat werden sporen aangetroffen maar de daders zijn niet binnen geraakt. Ook op twee plaatsen in Noorderwijk waren inbrekers aan de slag. Er zijn enkele spaarpotjes gestolen.

Zaterdagnacht rond 01.20u werden in de buurt van de VC-sportterreinen op Sint-Janneke Herentals 2 verdachte personen opgemerkt die met zaklampen aan het schijnen waren. De politie kon 1 van de 2 oppakken. Die is vanmorgen verhoord. Politie Neteland onderzoekt of de verdachte iets te maken heeft met de andere inbraken.  (pol)  Foto NNieuws.