U bent hier

Inbrekers breken vooral ’s nachts in: Waar of NIET waar?

Geel
10.10.2018 - 16.06u
Door: Mark Jaspers

Een inbreker komt vooral 's nachts en loert enkel op dure huizen. Je zou het bijna geloven, maar is dat ook zo?

Drie vierde van de inbraken overdag

Uit cijfers van politiezone Geel-Laakdal-Meerhout van de voorbije drie jaren blijkt dat de meeste inbraken niet 's nachts gebeuren, maar voornamelijk overdag. Ongeveer een 74% van de inbraken gebeurt overdag, met een piek in de namiddag (tussen 14 en 16 uur) en de vroege avond (tussen 17 en 20 uur). Slechts 26 procent van de woninginbraken vindt tijdens de nachtelijke uren (van 22 tot 6 uur) plaats.

Meeste inbraken op zaterdag

Overigens wordt er op zaterdag meer ingebroken dan op andere dagen. Vaak zijn mensen op deze weekenddag het huis uit en zien inbrekers hun kans schoon om toe te slaan.

Besluit
Inbrekers breken vooral 's nachts in: niet waar!

Horen, zien en melden

'De inwoners zijn de oren en ogen van de politie. Zie of hoor je iets verdacht, wacht dan niet en meld dit onmiddellijk aan de politie via 101 of via het nummer 014 56 47 00 van de politiezone. Als politie beoordelen we de melding en sturen, wanneer nodig, zo snel mogelijk een politieploeg ter plaatse.

Als een politieploeg niet nodig is ter plaatse blijft elke melding waardevolle informatie om later mogelijk als puzzelstuk te dienen bij het oplossen van criminele feiten. Zo hebben we verschillende zaken kunnen oplossen dankzij informatie van onze inwoners.'

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto