Zondagavond arresteerde lokale politie Neteland 3 personen die verdacht worden van een woninginbraak aan de Essenweg Grobbendonk.

Twee mannen, respectievelijk 25 en 27 jaar oud met Nederlandse nationaliteit en een 23-jarige vrouw, eveneens Nederlandse nationaliteit, werden maandag voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Turnhout, die de verdachten aanhield.

De politie nam de auto van de verdachten in beslag.

Dirk Van Peer, commissaris perswoordvoerder : 'De verdachten werden omstreeks 19.50u betrapt aan de woning in de Essenweg toen de zoon des huizes thuis kwam. Ze kwamen uit de woning en zetten het onmiddellijk op een lopen.

De jongen verwittigde zijn vader, een gepensioneerd politieman die samen met een nog in dienst zijnde collega op een voetbalmatch aanwezig was. De twee reden onmiddellijk naar de woning.

Toeval wil dat ze in de Quinten Matsyslaan een voertuig met Nederlandse nummerplaten in tegengestelde richting zagen rijden. Ze besloten het voertuig klem te rijden. Eén persoon sprong onmiddellijk uit het voertuig en vluchtte weg.

De andere personen werden tegengehouden door de mannen. In tussentijd kwamen de interventieploegen van politiezone Neteland ter plaatse die overgingen tot de arrestatie van een man en een vrouw.

Even later kreeg de politie de melding van een buurtbewoner dat er een verdachte persoon in de tuin zat. De politieploegen gingen onmiddellijk ter plaatse en kon er na een zoeking een man aantreffen die zich verschool achter een voertuig in een carport.

Alles wijst erop dat het de man was die eerder de vlucht nam.

Na een fouille trof de politie een deel van de buit aan van de inbraak in de woning.

Het voertuig, een huurwagen dat gebruikt werd door de verdachten, werd in beslag genomen.

Rechercheurs van politie Neteland voeren het onderzoek en gaan na of de verdachten nog in aanmerking komen voor andere woninginbraken', besluit Dirk Van Peer. (pol)