Inbrekers hebben in de nacht van dinsdag op woensdag heel wat schade aangericht in de gebouwen van de Kempische Autorijscholen aan de Atelaan in Herenthout.

Ze probeerden via de deuren binnen te geraken maar maakten met een voorhamer een gat van 1m x 1m in een buitenmuur. Zo geraakten ze binnen in het gebouw. , gingen op zoek naar geld maar konden niks vinden. Ze geraakten in het bureel en gingen met een slijpschijf een metalen brandkast te lijf. Ze maakten een som geld buit.

De schade is erg groot. De waarde van de buit is onbekend.

Tijdens dezelfde nacht werd er nog op 2 andere plaatsen op het Industrieterrein (Van Herck en Scava) ingebroken. De politie onderzoekt of het om dezelfde daders gaat.

Het gaat om drie daders.

De schade bij de Kempische Rijschool moet nog berekend worden. Van Herck heeft  een ruwe raming. "We zitten met zeker voor 25.000 euro aan kosten", zegt Rudy Van Herck. De zaakvoerder heeft camera's aan zijn bedrijf hangen. Deze inbraak was al de vijfde in nog geen tien jaar. Op de camerabeelden zijn de dieven goed zichtbaar, weliswaar met een kap over hun hoofd. "Ze droegen een training en zijn vrij klein van gestalte", beschrijft Rudy wat hij gezien heeft.

Dirk Van Peer commissaris politie Neteland : 'De politie gaat de beelden onderzoeken. Ons  technisch labo kwam gisteren ter plaatse voor een sporenonderzoek bij Van Herck, de Kempische Rijschool en bij Scava, dat binnen- en buitenspeelgoed verkoopt aan Bouwelven in Grobbendonk, het verlengde van de Atealaan. Daar brak het trio ook binnen. Er is kleingeld weg. Beschadigde deuren, kasten en een raam moeten worden hersteld.

De politie maakt ook gebruik van het ANPR-cameranetwerk om de daders op het spoor te komen.'