U bent hier

Incident met hoogspanningslijn - 20 mensen naar het ziekenhuis na ongeval met hoogspanningslijn in Mol (3)

Mol
18.05.2019 - 21.40u
Door: Herman Gezelle

Na het incident met een hoogspanningslijn boven een hockeyterrein in Mol zijn uiteindelijk twintig mensen in het ziekenhuis terechtgekomen. Dat zegt burgemeester Wim Caeyers (CD&V) zaterdagavond.

Acht van hen hebben het ziekenhuis ondertussen verlaten, drie slachtoffers werden overgebracht naar het brandwondencentrum van het ZNA Stuivenberg voor gespecialiseerde ondersteuning. Volgens Elia betreft het een 150 kV-hoogspanningslijn.

Zaterdag ging er om 18 uur een hockeywedstrijd door van de U19 meisjes van hockeyclub Inter Mol. Toen de thuisploeg won en de titel pakte, werden er om te vieren slingers de lucht in geschoten.

"Die raakten op heel ongelukkige wijze de hoogspanningskabels boven het terrein", zegt burgemeester Caeyers. "Hierdoor werd de elektriciteit naar bene den geleid, via de ijzeren hekken rond het terrein naar de kantine waar de elektriciteitskast eruit werd geslagen."

Mensen die in de buurt van de omheining stonden, werden getroffen door de stroominslag.

Aanvankelijk werden 14 personen, voornamelijk toeschouwers, afgevoerd naar de ziekenhuizen van Mol en Geel. In totaal werden twintig mensen opgenomen in de twee ziekenhuizen, acht van hen zijn zaterdagavond terug thuis. Bij drie slachtoffers is gespecialiseerde hulp in het ZNA Stuivenberg nodig.

De schade aan het clubhuis is aanzienlijk, aldus Bart Van Bruggen, trainer bij HC Inter Mol. (belga)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto