De nationale stakingsdag in de Kempen is heel goed opgevolgd al waren er wel enkele incidenten aan de piketten.

Zo reed er een wagen in op een stakingspikket ter hoogte van het Shoppingpark in Olen, aan Philips in Turnhout en aan Lammerdries in Olen. Ook ter hoogte van het stakingspikket aan de fly-over in Geel was er een incident met een wagen. Die kon door de politie opzij gezet worden. De rest van de voormiddag regelde de politie het verkeer ter hoogte van het kruispunt Antwerpseweg-Herentalseweg.

Aan de Lammerdries was er een incident met iemand van de garage Noyens Trucks. Die was volgens hem naar de bakker geweest en mocht nadien niet meer naar zijn bedrijf terug. Al klinkt de versie aan stakerspiket wel anders. Een uur later was een werknemer van die firma immers  opnieuw bij een incident betrokken. Er stonden eveneens stakingspiketten ter hoogte van Center Beton langs de ring in Herentals en de grote bedrijven zoals LU in Herentals.

Stakersbereidheid

Op heel wat plaatsen werden strategische punten afgesloten zoals het industriepark Lammerdries in Geel, de Industrieweg in Geel en Oevel en het Shopping Park in Olen. In Heist-op-den-Berg werd een informatie-actie gevoerd op de maandagmarkt. Op het industriepark van Heist-op-den-Berg duwde een agressieve automobilist een staker in de modder, het is een hit op de sociale netwerksites.

In Nijlen werd de industriezone afgesloten. Daardoor konden de wagens van de huisvuilophaling niet uitrijden. De ophaling van de grijze containers is verschoven naar donderdag. De ophaling van de blauwe zakken PMD is gepland op maandag 22 december.

Toch wordt er in heel wat KMO's gewerkt. Werknemers die vandaag werken worden door Unizo beloond met een tractatie in de gebouwen van BUGA in Geel.