Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Indringende herdenking Wapenstilstand WO I : 'Remember Them'

Wapenstilstand WO I herdenking

11 november 1918 betekende het einde van Wereldoorlog I die 4 jaar duurde en vele slachtoffers maakte.

Vanochtend verzamelden de Vaderlandslievende Verenigingen, politie Neteland en militaire overheden voor de herdenking van Wapenstilstand '14-'18.  Wnd. burgemeester Jan Michielsen legde namens het stadsbestuur een bloemenkrans neer aan het monument van de Boerenkrijg op de Grote Markt. 

Samen met een unieke parade van originele US Navy-legervoertuigen door vzw Spearhead ging de optocht richting Sint-Waldetrudiskerk waar de NSB een bloemstuk neerlegde bij het monument voor de gesneuvelde helden van de Groote Oorlog (14-18).

Aan het oorlogsmonument op de Molenvest legden ook militairen van het 29 Bn Logistiek en politie Neteland een krans neer. Tenslotte weerklonk er een indringende Last Post : 'Remember Them'

In Noorderwijk en Morkhoven was er bij de herdenking nadrukkelijk een aandeel voor de lokale jeugd weggelegd, zodat de herinnering aan de slachtoffers van de oorlog ook volgende generaties gedragen wordt.

"Onze Vaderlandlievende verenigingen gaan ervan uit dat onze oorlogshelden en oorlogsslachtoffers van 1914 – 1918 en 1940 – 1945 nooit mogen vergeten worden. We trachten de jongere generatie eraan te herinneren dat hun voorouders ervoor zorgden dat we nu in een vrij land kunnen wonen."

Op woensdag 15 november om 11u00 wordt het Te Deum gezongen in de Sint- Waldetrudiskerk Herentals ter gelegenheid van Koningsdag.

Foto's en red. Johan Temmerman/NNieuws.

Wapenstilstand WO I herdenking

Deel dit artikel