Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Indringende herdenking Wapenstilstand WOI in Herentals - extra foto's en vid

Wapenstilstand

Vanochtend verzamelden de vaderlandslievende verenigingen, politici en militaire overheden in het centrum voor de jaarlijkse herdenking van Wapenstilstand - 104 jaar geleden.  Vandaag een thema actueler dan ooit door de oorlog in Oekraïne.

NSB afdeling Herentals had alles in het werk gesteld om deze herdenking een extra dimensie te geven met o.a. doedelzakspeler Jos Smet en trompetiste Janne Heylen die voor kippenvelmomenten in de Sint-Waldetrudiskerk zorgden bij het vertolken van "Amazing Grace", de "Last Post" en de nationale hymne (volkslied Brabançonne).

Tijdens "Last Post" die Janne bracht, kregen sommige mensen tranen in de ogen.  Een pakkend moment.

De opvallende retro-parade van voertuigen uit WOII van en met Spearhead vzw trok de verdiende aandacht van de toeschouwers langs de straten in het centrum.

De burgemeester vroeg ook een minuut stilte bij de hulde op de Molenvest in verband met de moord gisteren op een jonge politieagent in Schaarbeek Noordstation.

Op de Molenvest legden het 29Bn Log uit Grobbendonk, het stadsbestuur, leden van Spearhead vzw, en de NSB Afdeling Herentals kransen neer.

Jos Heyns mocht ook als vip-eregast in een US Navy Jeep meerijden. 'Dat geeft een apart gevoel, een hele eer', zegt een geëmotioneerde Jos. 'Laten we nooit onze helden vergeten, want wat zich vandaag in Oekraïne afspeelt, spreekt boekdelen over wat onze helden allemaal tijdens WOI en II hebben moeten doorstaan voor onze huidige vrijheid.'

Gustaaf Govaerts kreeg tijdens de receptie in cc 't Schaliken uit handen van de burgemeester nog een diploma en medaille ter ere van 3 jaar vaandeldrager voor de NSB. Gustaaf volgde vaandeldrager Jos Heyns op in 2020.
 
Steun de werking van vriendenkring NSB afdeling Herentals : doen!
 
'Voor 5 euro/jaar kan je lid worden van de vriendenkring NSB Afdeling Herentals', zegt NSB-secretaris Johan Temmerman uit de Bergenstraat.  'Dit is nog geen €0,42 per maand.  De NSB kan deze centjes goed gebruiken voor de aankoop van bloemstukken, huur van een zaal, aankoop nieuw materiaal (vlaggenstok, diploma's, medailles). Lid worden? Neem contact op met de secretaris/schatbewaarder van NSB Herentals  Johan Temmerman johan.temmerman2@pandora.be of telefonisch op het telefoonnummer 0478 34 42 57.'     Foto's-vid-red. Johan Temmerman/NNieuws.
URL
Wapenstilstand

Deel dit artikel