U bent hier

Indrukwekkende bevelsovergave 29 Bataljon Logistiek aan Luitenant-kolonel SBH Peter Constandt

Grobbendonk | Nationaal
13.06.2019 - 21.01u
Door: Herman Gezelle

Woensdagnamiddag vond de indrukwekkende bevelsovergave bij het 29 Bataljon Logistiek Grobbendonk plaats. Luitenant-kolonel SBH Tom Laermans gaf het bevel over aan Luitenant-kolonel SBH Peter Constandt.  

Luitenant-kolonel Stafbrevethouder Peter Constandt heeft een uitgebreid cv.   Hij is geboren in Diksmuide in 1972. Zijn middelbare studies rond hij met succes af aan het College Klein Seminarie Roeselare.

In 1990 start hij zijn militaire loopbaan en wordt hij, als leerling-officier van de 130e Promotie Alle Wapens, toegelaten tot de Koninklijke Militaire School waar hij in 1994 het diploma behaalt van Licentiaat in de Sociale en Militaire Wetenschappen.

Na zijn vorming als logistieker in de logistieke scholen in Doornik  en Heverlee krijgt hij eind 1995 als eerste affectatie het 72 Bataljon Logistiek (720 Compagnie Transport) in Peutie. Daar oefent hij de functie Pelotonscommandant transport en Movement Control uit.

In 1996 haalt hij het brevet van Officier Munitievernieuwer waarna hij het 93 Bataljon Logistiek (950 Compagnie Munitie) vervoegt. Daar oefent hij de functie uit van technisch officier. Gedurende de afwezigheid van de technisch officier Munitie op Niveau Bataljon neemt hij er deze functie gedurende 6 maand bij.

Tijdens deze periode neemt hij gedurende 4 maanden deel aan een buitenlandse zending in Ex-Joegoslavië (BELCONDET IV).

In 2000 muteert hij naar de Logistieke School waar hij gedurende Vijf jaar de leiding heeft over de instructiecel 'munitie & explosieven', verantwoordelijk voor de basisvormingen van de specialisten munitie binnen Defensie.

Na zijn vorming kandidaat-Hoofdofficier krijgt hij de leiding over SIPEG (Service d'inspection des Poudres et explosifs de guerre) binnen het Competentiecentrum Rollend Materieel en bewapening. Daar is hij verantwoordelijk voor de kwaliteitsopvolging van de munitie en de onderzoeksactiviteiten in geval van ongevallen en incidenten met munitie en explosieven.

Aansluitend wordt hij in 2009 materieelbeheerder munitie binnen de sectie LAND SYSTEMS van de Divisie SYSTEMEN van de Algemene Directie Material Ressources.

In augustus 2011 is het terug tijd voor de schoolbanken en start hij de Hogere Stafopleiding aan het Defence College.

Na het behalen van het hogere stafbrevet wordt hij gevraagd om in de Koninklijke Militaire School te blijven als docent binnen het Departement Management, Ecomomie en Leadership.

Gedurende de volgende 3 jaar zal hij er les geven in het domein van het material ressources management aan de verschillende voortgezette vormingen Officieren. Hij is er ook verantwoordelijk voor de coördinatie van de modules management & leadership binnen de basis stafvorming en de hogere stafopleiding.

In 2015 muteert hij terug naar de Sectie LAND SYSTEMS van de Divisie SYSTEMEN waar hij tot gisteren de functie van Syntheseofficier uitvoerde.

Peter is gehuwd met Tamara en samen hebben ze een dochter van 5 jaar Paulien.

Foto's Johan Temmerman/ Nnieuws/ Op de hoofdfoto boven : Luitenant-kolonel SBH Peter Constandt (links), Luitenant-kolonel SBH Tom Laermans (rechts).

imageMeer nieuws

VB Herentals lanceert solidariteitscampagne: 'Een hart voor onze mensen'

VB Herentals lanceert solidariteitscampagne: 'Een hart voor onze mensen'
Herentals | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 27.11.2021 - 01.40u

Wedstrijden provinciaal voetbal Kempen Neteland

Wedstrijden provinciaal voetbal Kempen Neteland
Kempen regio | Neteland 26.11.2021 - 19.19u

HBBC afgelastingen door covid

Herentals 26.11.2021 - 18.44u

Al 1 geval van zorgwekkende nieuwe coronavariant in ons land

Internationaal | Nationaal | Vlaanderen 26.11.2021 - 16.24u

Sciensano : 'Impact van COVID-19-vaccins in België'

Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 26.11.2021 - 14.59u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto