U bent hier

INEOS bouwt 2 fabrieken in 10 dagen om handgeltekort in Europa op te vangen

Internationaal | Nationaal
24.03.2020 - 17.05u
Door: Mark Jaspers

Beoogde productie is 1 miljoen flessen desinfecterende handgel per maand

Een van de belangrijkste besmettingsroutes voor het Coronavirus is door hand-mond contact. Desinfecterende handgel is een effectief middel om dit te voorkomen.
Er is een ernstig tekort aan handontsmettingsmiddelen in heel Europa.

INEOS is Europa's grootste producent van de twee belangrijkste grondstoffen die nodig zijn voor antibacteriële handgel die beantwoordt aan de ziekenhuisnorm. In de vestigingen in Grangemouth, Schotland en in Noord-Duitsland produceren we bijna 1 miljoen ton van deze grondstoffen.

INEOS zal een fabriek bouwen in het Verenigd Koninkrijk (Newton Aycliffe) om binnen 10 dagen 1 miljoen flessen handgel per maand te produceren en zal dit initiatief vervolgens ook in Duitsland (Herne) herhalen.

Het bedrijf zal zich in eerste instantie richten op de behoeften van de eerstelijns medische en zorgdiensten en op het maken van handontsmettingsmiddelen in zakformaat voor persoonlijk gebruik voor particulieren in Europa.

INEOS zal de geproduceerde handreinigingsgel gratis ter beschikking stellen aan ziekenhuizen in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland.

Sir Jim Ratcliffe, oprichter en voorzitter van INEOS, verklaarde: "Het wordt steeds duidelijker dat hand-mond contact een belangrijke oorzaak is van de besmetting met het Coronavirus. INEOS is de grootste Europese fabrikant van de basisgrondstoffen van handontsmettingsmiddelen. We zullen in tien dagen tijd twee fabrieken bouwen in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland om zeer aanzienlijke voorraden van deze handgel te produceren".

INEOS, een van 's werelds grootste productiebedrijven, heeft vandaag plannen aangekondigd om 1 miljoen flessen desinfecterende handgel per maand te produceren om het Europese tekort op te vangen. Deze zullen worden geproduceerd volgens de specificaties van het WHO (World Health Organisation) en specifiek worden ontworpen om bacteriën en virussen te doden.

INEOS is de grootste Europese producent van de twee belangrijkste grondstoffen voor ontsmettingsmiddelen: isopropylalcohol (IPA) en ethanol. De bestaande productievestigingen draaien momenteel volop en richten de productie in eerste instantie op medische toepassingen. Het bedrijf zal nu twee nieuwe fabrieken bouwen om er antibacteriële handgel te maken.

INEOS is van plan om zowel de standaard als de steeds populairder wordende 'zakformaat' flessen handgel te produceren en is al in gesprek met verkooppunten in heel Europa. De leveringen aan ziekenhuizen in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland zullen gratis zijn voor de periode van de crisis; voor particulieren zullen de flessen via de detailhandel verkrijgbaar zijn.

De activiteiten van INEOS zijn essentieel voor de samenleving en met name de medische sector: je vindt ze terug in uiteenlopende producten in de gezondheidszorg, gaande van rubberhandschoenen tot fysiologisch water, spuiten,beademings-machines en allerlei slangen voor medisch gebruik.

Zijn producten zuiveren het drinkwater. Het bedrijf produceert ook grondstoffen voor zeep, fenol voor aspirine en paracetamol, en de door INEOS geproduceerde acetonitril wordt gebruikt in farmaceutische analyses die noodzakelijk zijn voor het vinden van een vaccin.

Sir Jim Ratcliffe, oprichter en voorzitter van INEOS verklaart: "INEOS is een bedrijf met een sterke pool aan competenties en productie-assets. Als we manieren kunnen vinden om te helpen in de strijd tegen het coronavirus, zijn we absoluut bereid om hiertoe onze bijdrage te leveren."

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto