• Bosbeheer Sassenhout• Kandidaten Adviesraden• Nieuwe uitbater cafetaria De Dreef• Inschrijven groepsaankoop muurisolatie• Close Up Kempen

Bosbeheer Sassenhout
In de loop van 2013 worden dunningswerken uitgevoerd in de bossen rond het Sassenhout. De waardevolle, inheemse bomen krijgen meer licht en ruimte. Dit gaat ten koste van Amerikaanse vogelkers, Amerikaanse eik en in beperkte mate dennenbomen. Het is noodzakelijk voor de verjonging van het bos.
 
Het bosbeheerproject is een samenwerking tussen Bosgroep Kempense Heuvelrug vzw, gemeente Vorselaar en 86 eigenaars van privébossen rond het Sassenhout. Wie interesse heeft in het kroonhout, mag contact opnemen met de bosgroep.
 
> Info: kempenseheuvelrug@bosgroep.be, 014 85 90 17
 
 
Kandidaten Adviesraden
Wees snel om u kandidaat te stellen voor de adviesraden GECORO (tot 22 februari), Bibliotheekcommissie en Mobiliteitscommissie (tot 1 maart) zich. Ook de Schoolraad van GBS De Knipoog (tot 15 maart), de werkgroep Alles Voor Kids en de werkgroep Jaarmarkt&Themajaar kunnen uw enthousiaste hulp gebruiken.
 
> Info: info@vorselaar.be, 014 50 11 01
 
 
Nieuwe uitbater cafetaria De Dreef
Er is opnieuw een uitbater aangesteld voor de cafetaria van sportcentrum De Dreef.
 
De nieuwe uitbater wil graag met Vorselaarse mensen samenwerken (kok, hulpkok, keukenpersoneel, bediening bar, bediening zaal). Geïnteresseerden kunnen terecht bij Paul Heylen.
 
Inschrijven groepsaankoop muurisolatie
Wilt u de koude buitenhouden? Wist u dat u door spouwmuur- of buitenmuurisolatie honderden euro’s per jaar op uw energiefactuur bespaart? De investering is binnen de 5 jaar terugverdiend.
 
Onze gemeente organiseert met IOK een groepsaankoop. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portefeuille.
U kan zich hier vrijblijvend inschrijven!
 
 
Close Up Kempen
Op heel wat Kempense zolders werden de laatste maanden mooie oude filmpjes teruggevonden en gedigitaliseerd. Met die amateurfilmpjes maakt Erfgoedcel Kempens Karakter nu een mobiele voorstelling met live muziek die tijdens het voorjaar 2013 doorheen 9 Kempense gemeenten reist.
 
Op 15 juni 2013, tijdens de Jaarmarkt komt de voorstelling in Vorselaar langs. Een prachtige montage vertelt het verhaal van de Kempen in de jaren ’50-’80. De rode draad doorheen het verhaal is het leven zoals het is, van begin tot eind. Een op maat gemaakte compositie en live muziek maken er een unieke belevenis van. Kom zeker eens kijken en luisteren!